zbiorniki do topienia czekolady

produkcja pralin - czekolad

50

TH

CHOCOLATE TECHNOLOGY

Topienie czekolady

Urządzenie cukiernicze do produkcji wyrobów czekoladowych

zbiorniki do topienia czekolady

Zbiorniki do topienia czekolady 150 l.

Produkcja wyrobów czekoladowych

Automatyczny kocioł do roztapiania czekolady, kremów,sosów o pojemności 150 litrów z elektronicznym sterownikiem temperatury.

Regulowana temperatura płaszcza wodnego zbiornika, sterowanie z pulpitu , otwarty system umożliwiający sparowanie zbiornika z automatyczną pompą ekstrakcyjną sterowaną za pomocą przycisku, pedału lub czujnika poziomu umieszczonego wewnątrz temperówki czekolady.

Zbiornik automatycznie dostarczana określoną ilość podgrzanej  czekolady do temperówki, dzięki czemu oszczędzamy energię i czas​

W momencie przerw w dostarczaniu czekolady do temperówki kocioł automatycznie wykonuje autorevers w celu uniknięcia krystalizacji surowca wewnątrz rury przelewającej.

Urządzenie wyposażone w wyświetlacz elektroniczny, który informuje o temperaturze surowca w zbiorniku oraz w jakim trybie pracy jest aktualnie pracy.

Dodatkowo ramiona mieszające wykonane ze stali nierdzewnej ze skrobakami gwarantują idealne wymierzanie surowca oraz równomierny rozkład temperatur co w przypadku czekolady jest jednym z najważniejszych czynników skracającym czas temperowania czekolady.

Stosowane do każdego rodzaju czekolady, łatwe i proste w użyciu. 

Uniwersalne urządzenie do rozpuszczania czekolady oraz rozpuszczania polew czekoladowych (niewymagających temperowania). 

System schładzania oraz system ogrzewania zbiornika z czekoladą posiada sterowanie elektroniczne. Umożliwia utrzymanie czekolady w stanie płynnym o żądanej temperaturze przez nieograniczony

okres czasu.

Zbiornik do topienia czekolady 150 litrów​​

  • Wykonany w pełni z stali nierdzewnej AISI 304.

  • Pojemność zbiornika 150 kg.

  • Podgrzewany zbiornik czekolady z termostatem.

  • Termostat o wysokiej precyzji.

  • Waga 115 kg.

  • Moc 2,9 kW

  • zasilanie 400 V / 50 Hz

  • wymiary: 900 x 900 x 1100 mm

zbiorniki do topienia czekolady

zbiorniki do topienia czekolady pomati

Oblewanie czekoladą

Produkcja pralin, czekolad

Temperówka plus zbiornik Tank 150

  1. Automatyczny pobór roztopionej czekolady 

  2. Praca w trybie ciągłym

  3. Kontrola i sygnalizacja niedoboru czekolady

  4. Grzanie i mieszanie czekolady

1/4

BMC Polska G.K

02-467 Warszawa

ul. Stawy 5

woj. mazowieckie

NIP 5223154151

+48 22 571 80 77

+48 506 691 996

+48 571 415 484

+48 791 674 918

marketing@bmcpolska.pl

        © 2030 BMC Polska