TELME

urządzenia wielofunkcyjne

logo-telme-(1).gif

ribot - cremagel - termocrema

Produkcja wyrobów cukierniczych

Urządzenia cukiernicze do produkcji lodów, kremów, i wyrobów czekoladowych

Ribot 30

ribot  10 / 18 / 30 / 60 litrów

Ribot w lodziarni i cukierni

Urządzenia cukiernicze do lodów i kremów

Ribot  Wielofunkcyjne urządzenie cukiernicze do piekarni, cukierni i lodziarni które łączy lepiej i szybciej produkty, a programowalne i automatyczne działanie urządzenia upraszcza produkcję, oszczędzając czas i energię. 

Powtarzalność produktów i jakość klasy premium to główne zalety Ribot-a Telme

Pojemność zbiornika od 10 do 60 litrów

Ribot szkolenie zakopane
Ribot szkolenie zakopane

press to zoom
Ribot 30
Ribot 30

Ribot produkcja lodów i kremów

press to zoom
Ribot 18
Ribot 18

Ribot Telme do uniwersalne urządzenie

press to zoom
Ribot szkolenie zakopane
Ribot szkolenie zakopane

press to zoom
1/9

cremagel telme

Cremagel

Urządzenia cukiernicze do produkcji lodów

lody orzechowe.png

CREMAGEL 5/10/20 to wielofunkcyjne urządzenie, w którym: przygotujesz wszystkie klasyczne kremy oraz inne specjały cukiernicze; wykonasz pasteryzację i frezowanie różnych mieszanek lodowych.

CREMAGEL produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości, które miesza i blenduje składniki niezbędne do produkcji sosów, kremów, musów, polew, lodów i sorbetów.

Oprócz tego chłodzi na zakończenie pasteryzacji, utrzymuje „mikro biostatyczne“ pozostałą florę bakteryjną, schładza szokowo z dużą szybkością, unikając przenoszenia z zachowaniem wartości odżywczych, koloru oraz cech organoleptycznych, konserwuje różne produkty uzyskane w temperaturze zgodnej z normami, oraz frezuje przygotowując lody, sorbety i granity.

Pośrednie grzanie odbywa się za pomocą cieczy przewodzącej ciepło, bezpiecznej dla żywności i chroniącej organoleptyczne właściwości składników. Regulacja temperatury oraz obróbka termiczna następują w jednym cylindrze, co daje gwarancję maksymalnej higieny.

 

Urządzenie wyposażono w cylinder pionowy, łatwy do napełniania, zapewniający stałą widoczność produktu i umożliwiający dodawanie składników w każdym momencie oraz mieszadło z ruchomymi zdejmowanymi skrobakami z możliwością poruszania powolnego, szybkiego lub przerywanego co pozwala mu na dostosowanie obrotów w zależności od potrzeb produktu.

Cremagel 10
Cremagel 10

press to zoom
Cremagel 5
Cremagel 5

press to zoom
Cremagel
Cremagel

press to zoom
Cremagel 10
Cremagel 10

press to zoom
1/4

termocrema telme

Termocrema w cukierni

Urządzenia cukiernicze do gotowania kremów

TERMOCREMA 30, 60 i 150  litrów do gotowania kremów  produkcji włoskiej firmy TELME

Urządzenie wysokiej jakości. Nadaje się do produkcji klasycznych kremów, ciast oraz wyrobów cukierniczych, produktów gastronomicznych i różnych mieszanek 

do specjałów lodowych. 

Urządzenie miksuje, blenduje oraz miesza mleko, śmietanę, mąkę, owoce, cukier, dekstrozę, jaja, środki emulgujące, stabilizatory itp.

Maszyna posiada przejrzystą dwuczęściową pokrywę, którą można otwierać bez przerywania mieszania. Urządzenie cukiernicze posiada wielojęzyczny wyświetlacz LCD z 19 ustawionymi cyklami i 10 do samodzielnego programowania receptur.

Termocrema 150
Termocrema 150

press to zoom
Termocrema
Termocrema

press to zoom
Termocrema 30
Termocrema 30

press to zoom
Termocrema 150
Termocrema 150

press to zoom
1/5