TELME

urządzenia wielofunkcyjne

ribot - cremagel - pastogel

combigel - profigel

Produkcja wyrobów cukierniczych

Urządzenia cukiernicze do produkcji lodów, kremów, i wyrobów czekoladowych

ribot  10 / 18 / 30 / 60 litrów

Ribot w lodziarni i cukierni

Urządzenia cukiernicze do lodów i kremów

Ribot  Wielofunkcyjne urządzenie cukiernicze do piekarni, cukierni i lodziarni które łączy lepiej i szybciej produkty, a programowalne i automatyczne działanie urządzenia upraszcza produkcję, oszczędzając czas i energię. 

Powtarzalność produktów i jakość klasy premium to główne zalety Ribot-a Telme

Pojemność zbiornika od 10 do 60 litrów

cremagel telme

Cremagel

Urządzenia cukiernicze do produkcji lodów

CREMAGEL 5/10/20 to wielofunkcyjne urządzenie, w którym: przygotujesz wszystkie klasyczne kremy oraz inne specjały cukiernicze; wykonasz pasteryzację i frezowanie różnych mieszanek lodowych.

CREMAGEL produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości, które miesza i blenduje składniki niezbędne do produkcji sosów, kremów, musów, polew, lodów i sorbetów.

Oprócz tego chłodzi na zakończenie pasteryzacji, utrzymuje „mikro biostatyczne“ pozostałą florę bakteryjną, schładza szokowo z dużą szybkością, unikając przenoszenia z zachowaniem wartości odżywczych, koloru oraz cech organoleptycznych, konserwuje różne produkty uzyskane w temperaturze zgodnej z normami, oraz frezuje przygotowując lody, sorbety i granity.

Pośrednie grzanie odbywa się za pomocą cieczy przewodzącej ciepło, bezpiecznej dla żywności i chroniącej organoleptyczne właściwości składników. Regulacja temperatury oraz obróbka termiczna następują w jednym cylindrze, co daje gwarancję maksymalnej higieny.

 

Urządzenie wyposażono w cylinder pionowy, łatwy do napełniania, zapewniający stałą widoczność produktu i umożliwiający dodawanie składników w każdym momencie oraz mieszadło z ruchomymi zdejmowanymi skrobakami z możliwością poruszania powolnego, szybkiego lub przerywanego co pozwala mu na dostosowanie obrotów w zależności od potrzeb produktu.

pastogel  - combigel

Pastogel w lodziarni i cukierni

Urządzenia cukiernicze do lodów i kremów

Pastogel T urządzenie wielosektorowe do produkcji lodów Pasteryzator + frezer firmy TELME 

to urządzenie cukiernicze najwyższej jakości, które w jednym cylindrze miesza i zamraża

mieszankę lodową, dzięki czemu unika się dodatkowej obsługi lub przelewania zapewniając

maksymalną higienę podczas produkcji.

Optymalną ekstrakcję uzyskuje się poprzez odwrócenie kierunku obrotów mieszadeł i podwójne zwiększenie ich prędkości.

Combigel w lodziarni i cukierni

Urządzenia cukiernicze do lodów i kremów

COMBIGEL 8 umożliwia produkcję mieszanek zawierających kawałki owoców, czekoladę, i suszone owoce. Dwa niezależne cylindry umożliwiają jednoczesne lub kolejne cykle produkcyjne. Pasteryzator + frezer COMBIGEL 8 produkcji  TELME to urządzenie wysokiej jakości, które w jednym cylindrze miesza i podgrzewa pasteryzowaną mieszankę, a w drugim cylindrze równocześnie frezuje i zamraża mieszankę lodową.

        © 2030 BMC Polska

BMC Polska G.K

02-467 Warszawa

ul. Stawy 5

woj. mazowieckie

NIP 5223154151

+48 22 571 80 77

+48 506 691 996

+48 571 415 484

+48 791 674 918

marketing@bmcpolska.pl