TELME

PRODUKCJA LODÓW 

FREZERY I PASTERYZATORY DO LODÓW

URZĄDZENIA COMBI

Produkcja lodów rzemieślniczych

Solidne i niezawodne frezery i pasteryzatory

do produkcji lodów

Cremagel.jpg

SERIA PROFESSIONAL

CREMAGEL  solidny, niezawodny, o prostej konstrukcji CREMAGEL 5/10/20 litrów, to wielofunkcyjne urządzenie, w którym: przygotujesz wszystkie klasyczne kremy oraz inne specjały cukiernicze; wykonasz pasteryzację i frezowanie różnych mieszanek lodowych.

CREMAGEL produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości, które miesza i blenduje składniki niezbędne do produkcji sosów, kremów, musów, polew, lodów i sorbetów.

Oprócz tego chłodzi na zakończenie pasteryzacji, utrzymuje „mikro biostatyczne“ pozostałą florę bakteryjną, schładza szokowo z dużą szybkością, unikając przenoszenia z zachowaniem wartości odżywczych, koloru oraz cech organoleptycznych, konserwuje różne produkty uzyskane w temperaturze zgodnej z normami, oraz frezuje przygotowując lody, sorbety i granity.

Regulacja temperatury oraz obróbka termiczna następują w jednym cylindrze, co daje gwarancję maksymalnej higieny.

Birthday Party z lodami

cremagel telme

Frezer Pasteryzator.jpg

SERIA  TOP LEVEL

Frezer z wbudowanym, niezależnym pasteryzatorem Profigel Combi 15+15 

Urządzenie wysokiej jakości przeznaczone dla cukierni, lodziarni oraz profesjonalnej gastronomii.

Maszyna posiada wbudowany cylinder pasteryzatora z bezpośrednim spustem do niezależnie sterowanego poziomego cylindra frezującego – zatem łączy w sobie cechy frezera poziomego oraz pasteryzatora.

 

Pozwala wymieszać i spasteryzować takie składniki jak: mleko, śmietanę, mleko w proszku, owoce, cukier, dekstrozę, jaja, emulgatory, stabilizatory itp. wymagane do przygotowania lodów, sorbetto i granity oraz składniki różnych produktów cukierniczych i gastronomicznych.

 

Podczas podgrzewania topi tłuszcze i czekoladę, eliminując większość patogennej flory bakteryjnej. Wszechstronne i szybkie dla każdego produktu wymagającego obróbki termicznej na gorąco lub na zimno. Urządzenie do frezowania i pasteryzacji Telme HBF Profigel Combi 15+15 jest idealne do wytwarzania lodów o specyficznej recepturze smakowej np. z dodatkiem czekolady we wszystkich jej rodzajach

Pastogel combi.jpg

SERIA  TOP LEVEL

Profesjonalne urządzenie wielofunkcyjne Pastogel T 

 

Urządzenie wysokiej jakości przeznaczone dla najbardziej wymagających cukierni, lodziarni oraz profesjonalnej gastronomii. Urządzenie łączy w sobie cechy frezera pionowego oraz pasteryzatora.

Pozwala wymieszać i spasteryzować takie składniki jak: mleko, śmietanę, mleko w proszku, owoce, cukier, dekstrozę, jaja, emulgatory, stabilizatory itp. wymagane do przygotowania lodów, sorbetto i granity oraz składniki różnych produktów cukierniczych i gastronomicznych.

 

Podczas podgrzewania topi tłuszcze i czekoladę, eliminując większość patogennej flory bakteryjnej. Wszechstronne i szybkie dla każdego produktu wymagającego obróbki termicznej na gorąco lub na zimno. W standardowym wyposażeniu znajduje się:

PRODUKCJA LODÓW

        © 2030 BMC Polska

BMC Polska G.K

02-467 Warszawa

ul. Stawy 5

woj. mazowieckie

NIP 5223154151

+48 22 571 80 77

+48 506 691 996

+48 571 415 484

+48 791 674 918

marketing@bmcpolska.pl