Tunele chłodnicze


Tunel chłodniczy - wydajne urządzenia przeznaczone do schładzania wyrobów cukierniczych oblanych czekoladą lub polewą czekoladową. Czynnikiem chłodzącym jest zimne powietrze, które krąży w zamkniętym obiegu w specjalnych kanałach. Konstrukcja tunelu chłodniczego jest samorodna i działa jako oddzielne urządzenie współpracujące z oblewarkami, temperówkami czy też automatami do produkcji pralin batonów, czekoladek typu One Shot
Cechy tunelu chłodniczego
-
Konstrukcja tunelu w całości wykonana ze stali kwasoodpornej i z syntetycznych paneli, zatwierdzona wszelkimi atestami sanitarnymi na Europe i USA.
-
Syntetyczne osłony, zatwierdzone sanitarnie (sztywna pianka z PCV).
-
Pneumatyczny mechanizm sterujący taśmą na końcu tunelu.
-
Samoregulacja napięcia taśmy
-
Możliwość dostosowania napięcia taśmy (pneumatycznie).
-
Pokrywy tunelu otwierane na siłownikach (ułatwia czyszczenie tunelu).
-
Precyzyjną kontrolę i regulację temperatury.
-
Samooczyszczanie taśmy tunelu
-
Taśma górna i taśma powrotna wewnątrz tunelu bezpośrednio pod obudową.
-
Taśma z pokryciem poliuretanowym z atestem do kontaktu z żywnością.
-
Oszczędne gospodarowanie energią i bezpieczeństwo środowiska - Eco
-
Automatyczne odszranianie






Tunele chłodnicze
Wszystkie tunele są dopasowane do potrzeb klienta.
Szerokości taśmy: od 180 do 1400 mm
Pokrywy tunelu otwierane - ułatwione czyszczenie tunelu. Taśma górna i taśma powrotna wewnątrz tunelu bezpośrednio pod obudową.
Taśma z pokryciem poliuretanowym z atestem PZH.