tunele chłodnicze

produkcja pralin - czekolad

50

TH

CHOCOLATE TECHNOLOGY

Tunele chłodnicze

Urządzenie cukiernicze do produkcji wyrobów czekoladowych

tunele chłodnicze

Tunele chłodnicze

  • Konstrukcja tunelu w całości wykonana ze stali kwasoodpornej i z syntetycznych                 paneli, zatwierdzona wszelkimi atestami sanitarnymi na Europe i USA.

  • Syntetyczne osłony, zatwierdzone sanitarnie (sztywna pianka z PCV).

  • Pneumatyczny mechanizm sterujący taśmą na końcu tunelu.

  • Samoregulacja napięcia taśmy

  • Regulowana prędkość taśmy

  • Możliwość dostosowania napięcia taśmy (pneumatycznie).

  • Pokrywy tunelu otwierane na siłownikach (ułatwia czyszczenie tunelu).

  • Precyzyjną kontrolę i regulację temperatury.

  • Samooczyszczanie taśmy tunelu

  • Taśma górna i taśma powrotna wewnątrz tunelu bezpośrednio pod obudową.

  • Taśma z pokryciem poliuretanowym z atestem do kontaktu z żywnością.

  • Oszczędne gospodarowanie energią i bezpieczeństwo  środowiska - Eco

  • Automatyczne odszranianie 

Tunele chłodnicze

produkcja wyrobów czekoladowych

Tunel chłodniczy -  wydajne urządzenia przeznaczone do schładzania wyrobów cukierniczych oblanych czekoladą lub polewą czekoladową. Czynnikiem chłodzącym jest zimne powietrze, które krąży w zamkniętym obiegu w specjalnych kanałach.

Konstrukcja tunelu chłodniczego jest 

samorodna i działa jako oddzielne urządzenie współpracujące z oblewarkami, temperówkami czy też automatami do produkcji pralin, batonów, czekoladek typu One Shot.

Długości tunelu od 4 m do 12 m. 

Szerokości taśmy: od 180 do 2000 mm.

Pokrywy tunelu otwierane - ułatwione 

czyszczenie tunelu. Taśma górna i taśma powrotna wewnątrz tunelu bezpośrednio pod obudową. Taśma z pokryciem poliuretanowym 

z atestem do kontaktu z żywnością.

tunele chłodnicze

tunele chłodnicze

        © 2030 BMC Polska

BMC Polska G.K

02-467 Warszawa

ul. Stawy 5

woj. mazowieckie

NIP 5223154151

+48 22 571 80 77

+48 506 691 996

+48 571 415 484

+48 791 674 918

marketing@bmcpolska.pl