Tunele chłodnicze

Tunel chłodniczy -  wydajne urządzenia przeznaczone do schładzania wyrobów cukierniczych oblanych czekoladą lub polewą czekoladową.

Czynnikiem chłodzącym jest zimne powietrze, które krąży w zamkniętym obiegu w specjalnych kanałach.

Konstrukcja tunelu chłodniczego jest

samorodna i działa jako oddzielne urządzenie współpracujące z automatami do produkcji pralin, batonów, czekoladek.

Doskonale sprawdza się we współpracy z temperówkami i oblewarkami do czekolady.

Wszystkie tunele  są dopasowane do potrzeb klienta. Pokrywy tunelu otwierane -ułatwione   czyszczenie tunelu. 

 

Taśma górna i taśma powrotna wewnątrz tunelu bezpośrednio pod obudową.

Taśma z pokryciem poliuretanowym

z atestem PZH.

Szerokości taśmy: od 180 do 1400mm

Komory chłodnicze

Tunel chłodniczy pionowy

Tunel Chłodniczy pionowy to pierwszy tunel Pomati w wersji pionowej, o kompaktowych wymiarach jego wymiary to  tylko 2 m szerokości i osiąga wydajność jak w w 20 metrowym tunelu.

 

Oszczędność to 90% na przestrzeni.

Tunele pionowe mogą być dostosowane do istniejącej linii produkcyjnej.

Czynnikiem chłodzącym jest zimne powietrze, które krąży w zamkniętym obiegu.

Produkcja batonów

Odkryj więcej

Zaufali nam

BMC Polska G.K

02-467 Warszawa

ul. Stawy 5

woj. mazowieckie

NIP 5223154151

+48 22 571 80 77

+48 506 691 996

+48 571 415 484

+48 791 674 918

biuro@bmcpolska.com

        © 2030 BMC Polska