top of page
oblewanie-czekolada

Tunele chłodnicze

Automatyczna linie do produkcji

wyrobów czekoladowych

Produkcja czekolad, pralin, batonów, oblewanie czekoladą

tunel-chlodniczy

Praliny i czekolada

Tunele chłodnicze

Konstrukcja tunelu chłodniczego jest samorodna i działa jako oddzielne urządzenie.

 

Połączone z dozownikami typu One Shot czy też

z temperówkami do czekolady tworzy linie do produkcji pralin, czekolad, oblewania produktów cukierniczych.
Natychmiastowa możliwość konfekcjonowania gotowych wyrobów czekoladowych.

Oferujemy tunele od 4 do 12 m długości.

Oblewarki do czekolady

Tunele chłodnicze

Automatyczna linia do oblewania czekoladą

składa się z :

Temperówka do czekolady model T20 lub T35

Pas do oblewania z wbudowanym stołem wibracyjnym.

System nadmuchu - zgarnianie nadmiaru czekolady

Tunel chłodniczy  4 - 12m.

Dodatkowy zbiornik do topienia czekolady

Oblewanie-czekolada
oblewanie-czekolada

Linia do oblewania czekoladą:

TEMPERÓWKA DO CZEKOLADY

SYSTEM OBLEWANIA

STÓŁ WIBRACYJNY

TUNEL CHŁODNICZY

linia-do-oblewania-czekolada

Oblewarki do czekolady

Tunele chłodnicze

Konstrukcja tunelu w całości wykonana ze stali kwasoodpornej i z syntetycznych  paneli, zatwierdzona wszelkimi atestami sanitarnymi na Europę i USA. Syntetyczne osłony, zatwierdzone sanitarnie (sztywna pianka z PCV). Pneumatyczny mechanizm sterujący taśmą na końcu tunelu. Samoregulacja napięcia taśmy. Regulowana prędkość taśmy Regulacja napięcia taśmy.

Pokrywy tunelu otwierane na siłownikach (ułatwia czyszczenie tunelu).

Precyzyjną kontrolę i regulację temperatury. Samooczyszczanie taśmy tunelu. Taśma górna i taśma powrotna wewnątrz tunelu bezpośrednio

pod obudową. Taśma z pokryciem poliuretanowym z atestem do kontaktu z żywnością.

Oszczędne gospodarowanie energią i bezpieczeństwo  środowiska - Eco. Automatyczne odszranianie 

linia-do-czekolady
bottom of page