BMC Polska | Praliny |  Tunele chłodnicze

Tunele chłodnicze

50

TH

CHOCOLATE TECHNOLOGY

Tunel chłodniczy -  wydajne urządzenia przeznaczone do schładzania wyrobów cukierniczych oblanych czekoladą lub polewą czekoladową. Czynnikiem chłodzącym jest zimne powietrze, które krąży w zamkniętym obiegu w specjalnych kanałach. Konstrukcja tunelu chłodniczego jest samorodna i działa jako oddzielne urządzenie współpracujące z oblewarkami, temperówkami czy też automatami do produkcji pralin batonów, czekoladek typu One Shot

Cechy tunelu chłodniczego

  • Konstrukcja tunelu w całości wykonana ze stali kwasoodpornej i z syntetycznych paneli, zatwierdzona wszelkimi atestami sanitarnymi na Europe i USA.

  • Syntetyczne osłony, zatwierdzone sanitarnie (sztywna pianka z PCV).

  • Pneumatyczny mechanizm sterujący taśmą na końcu tunelu.

  • Samoregulacja napięcia taśmy

  • Możliwość dostosowania napięcia taśmy (pneumatycznie).

  • Pokrywy tunelu otwierane na siłownikach (ułatwia czyszczenie tunelu).

  • Precyzyjną kontrolę i regulację temperatury.

  • Samooczyszczanie taśmy tunelu

  • Taśma górna i taśma powrotna wewnątrz tunelu bezpośrednio pod obudową.

  • Taśma z pokryciem poliuretanowym z atestem do kontaktu z żywnością.

  • Oszczędne gospodarowanie energią i bezpieczeństwo  środowiska - Eco

  • Automatyczne odszranianie 

Tunele chłodnicze

Wszystkie tunele  są dopasowane do potrzeb klienta. 

Szerokości taśmy: od 180 do 1400 mm

Pokrywy tunelu otwierane - ułatwione czyszczenie tunelu. Taśma górna i taśma powrotna wewnątrz tunelu bezpośrednio pod obudową.

Taśma z pokryciem poliuretanowym z atestem PZH.

Specyfikacja tunelu Pomati

Odkryj więcej

BMC Polska G.K

02-467 Warszawa

ul. Stawy 5

woj. mazowieckie

NIP 5223154151

+48 22 571 80 77

+48 506 691 996

+48 571 415 484

+48 791 674 918

biuro@bmcpolska.com

        © 2030 BMC Polska