graficzne Stripes
Telme

Produkcja kremów

TERMOCREMA 30/60/150 litrów
  • TERMOCREMA 30, 60 i 150  litrów do gotowania kremów  produkcji włoskiej firmy TELME
Termocrema 150.jpg
Termocrema T.jpg

TERMOCREMA  30 / 60 / 150 litrów

 

Termocrema 150 L

Gotowanie kremów

TERMOCREMA 30, 60 i 150  litrów do gotowania kremów  produkcji włoskiej firmy TELME

Urządzenie wysokiej jakości. Nadaje się do produkcji klasycznych kremów, ciast oraz wyrobów cukierniczych, produktów gastronomicznych i różnych mieszanek do specjałów lodowych. 

Urządzenie miksuje, blenduje oraz miesza mleko, śmietanę, mąkę, owoce, cukier, dekstrozę, jaja, środki emulgujące, stabilizatory itp.

Maszyna posiada przejrzystą dwuczęściową pokrywę, którą można otwierać bez przerywania mieszania. Urządzenie cukiernicze posiada wielojęzyczny wyświetlacz LCD z 19 ustawionymi cyklami i 10 do samodzielnego programowania receptur.

Automatyzuje i przyspiesza wszystkie czynności  wymagające ręcznej pracy, wysiłku oraz czasu, zapewniając optymalną higienę procesu przetwarzania.

Termocrema to zawsze powtarzalny produkt najwyższej jakości

MOŻLIWOŚCI

Miesza i blenduje :  z regulowaną szybkością wszystkie składniki: mleko, krem, mleko w proszku, mąkę, owoce, cukier, dekstrozę, jajka, emulgatory, stabilizatory, itp., potrzebne w klasycznych kremach, produktach cukierniczych, produktach do gastronomii, oraz różnych miksach potrzebnych do produkcji lodów.


Miesza i miksuje składniki w odpowiedniej temperaturze z regulacją czasu oraz prędkości, takie jak: mleko, śmietanę, mleko w proszku, mąkę, owoce, cukry, dekstrozę, jaja, emulgatory, stabilizatory itp., niezbędne do produkcji klasycznych kremów, wyrobów cukierniczych oraz różnorodnych mieszanek do lodziarni.


Podgrzewa, dezynfekuje oraz gotuje: rozpuszczając tłuszcze oraz czekoladę, nawadnia suchą masę, eliminuje chorobotwórczą florę bakteryjną oraz odparowuje nadmiar wody.


Temperuje czekoladę: gorzką, białą czekoladę mleczną.


Schładza i konserwuje: kompletna pasteryzacja chroni przed wzrostem szczątkowych bakterii i utrzymuje produkt w otrzymanej temperaturze według wymagań.

Pionowy cylinder zapewnia dodatkowe korzyści : prosty załadunek produktów, doskonała widoczność oraz możliwość dodawania składników w każdym momencie produkcji

Termocrema T.jpg
Termocrema T
press to zoom
Termocrema 150
press to zoom
Termocrema
press to zoom
Termocrema 30
press to zoom
Termocrema cylinder
press to zoom
Termocrema 30
press to zoom
1/1