TELME
PRODUKCJA WYROBÓW CUKIERNICZYCH
STREFA CUKIERNI
TERMOCREMA
30/60/150 litrów
Produkcja wyrobów rzemieślniczych, kremów, ciast czekolad i pralin
Produkcja wyrobów cukierniczych z urządzeniami firmy Telme.

TERMOCREMA
Termocrema w cukierni
Urządzenia cukiernicze do gotowania kremów
TERMOCREMA 30, 60 i 150 litrów do gotowania kremów produkcji włoskiej firmy TELME
Urządzenie wysokiej jakości. Nadaje się do produkcji klasycznych kremów, ciast oraz wyrobów cukierniczych, produktów gastronomicznych i różnych mieszanek
do specjałów lodowych.
Urządzenie miksuje, blenduje oraz miesza mleko, śmietanę, mąkę, owoce, cukier, dekstrozę, jaja, środki emulgujące, stabilizatory itp.
Maszyna posiada przejrzystą dwuczęściową pokrywę, którą można otwierać bez przerywania mieszania. Urządzenie cukiernicze posiada wielojęzyczny wyświetlacz LCD z 19 ustawionymi cyklami i 10 do samodzielnego programowania receptur.
Automatyzuje i przyspiesza wszystkie czynności wymagające ręcznej pracy, wysiłku oraz czasu, zapewniając optymalną higienę procesu przetwarzania.
Termocrema to zawsze powtarzalny produkt najwyższej jakości
TERMOCREMA
Termocrema w cukierni
Urządzenia cukiernicze do gotowania kremów
Miesza i blenduje : z regulowaną szybkością wszystkie składniki: mleko, krem, mleko w proszku, mąkę, owoce, cukier, dekstrozę, jajka, emulgatory, stabilizatory, itp., potrzebne w klasycznych kremach, produktach cukierniczych, produktach do gastronomii
oraz różnych miksach potrzebnych do produkcji lodów.
Miesza i miksuje składniki w odpowiedniej temperaturze z regulacją czasu oraz prędkości, takie jak: mleko, śmietanę, mleko w proszku, mąkę, owoce, cukry, dekstrozę, jaja, emulgatory, stabilizatory itp., niezbędne do produkcji klasycznych kremów, wyrobów cukierniczych oraz różnorodnych mieszanek do lodziarni.
Podgrzewa, dezynfekuje oraz gotuje: rozpuszczając tłuszcze oraz czekoladę, nawadnia suchą masę, eliminuje chorobotwórczą florę bakteryjną oraz odparowuje nadmiar wody.
Temperuje czekoladę: gorzką, białą czekoladę mleczną.
Schładza i konserwuje: kompletna pasteryzacja chroni przed wzrostem szczątkowych bakterii i utrzymuje produkt w otrzymanej temperaturze według wymagań.
Pionowy cylinder zapewnia dodatkowe korzyści : prosty załadunek produktów, doskonała widoczność oraz możliwość dodawania składników w każdym momencie produkcji
Termocrema 30 - 60 Telme
Dane techniczne : Termocrema 30 Termocrema 60
-
Wymiary: 550x650x1150 mm 550x650x1200 mm
-
Moc: 4,5 kW 9 kW
-
Napięcie: 380 V 380 V
-
Pojemność bojlera: 30 litrów 60 litrów
-
Waga: 178 kg 230 kg
-
Materiał : Stal kwasoodporna Stal kwasoodporna
-
Wyświetlacz: LCD LCD