retina-telme.png

Termocrema

Od ponad 30 lat na rynkach całego świata. Urządzenia Telme są obecne w ponad 80 krajach na wszystkich kontynentach.

Oferujemy najwyższą jakość. W naszej ofercie znajdują się maszyny i urządzenia do produkcji cukierniczej : lody, kremy ciasta, sorbety, czekolada, granity, żelki, nadzienia..tysiące możliwości. Wzorem dla innych firm stał się Ribot multi - sektorowe urządzenie do cukierni, piekarni.

Produkcja Kremów

TERMOCREMA 30 / 60 do gotowania kremów  produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości. Nadaje się do produkcji klasycznych kremów, ciast

oraz wyrobów cukierniczych, produktów gastronomicznych i różnych mieszanek

do specjałów lodowych.

Urządzenie miksuje, blenduje oraz miesza mleko, śmietanę, mąkę, owoce, cukier, dekstrozę, jaja, środki emulgujące, stabilizatory itp.

Maszyna posiada przejrzystą dwuczęściową pokrywę, którą można otwierać bez przerywania mieszania.

Urządzenie posiada wielojęzyczny wyświetlacz LCD z 14 ustawionymi cyklami i 10 do samodzielnego programowania receptur.

Każda faza obróbki odbywa się w odpowiedniej temperaturze z różną prędkością mieszania. Dodatkowo, urządzenie posiada funkcję automatycznego przywołania ostatniego cyklu i powtórzenia cyklu w przypadku zaniku zasilania.

Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.

Produkcja Kremów

Miesza i blenduje :  z regulowaną szybkością wszystkie składniki: mleko, krem, mleko w proszku, mąkę, owoce, cukier, dekstrozę, jajka, emulgatory, stabilizatory, itp., potrzebne w klasycznych kremach, produktach cukierniczych, produktach do gastronomii

oraz różnych miksach potrzebnych do produkcji lodów.


Automatyzuje i przyspiesza wszystkie czynności  wymagające ręcznej pracy, wysiłku oraz czasu, zapewniając optymalną higienę procesu przetwarzania.


Miesza i miksuje składniki w odpowiedniej temperaturze z regulacją czasu oraz prędkości, takie jak: mleko, śmietanę, mleko w proszku, mąkę, owoce, cukry, dekstrozę, jaja, emulgatory, stabilizatory itp., niezbędne do produkcji klasycznych kremów, wyrobów cukierniczych oraz różnorodnych mieszanek do lodziarni.


Podgrzewa, dezynfekuje oraz gotuje: rozpuszczając tłuszcze oraz czekoladę, nawadnia suchą masę, eliminuje chorobotwórczą florę bakteryjną oraz odparowuje nadmiar wody.


Temperuje czekoladę: gorzką, białą czekoladę mleczną.


Schładza i konserwuje: kompletna pasteryzacja chroni przed wzrostem szczątkowych bakterii i utrzymuje produkt w otrzymanej temperaturze według wymagań.

Pionowy cylinder zapewnia dodatkowe korzyści : prosty załadunek produktów, doskonała

widoczność oraz możliwość dodawania składników w każdym momencie produkcji

Termocrema 30 - 60  Telme

 Dane techniczne :               Termocrema 30                        Termocrema 60   

                                     

  • Wymiary:                       550x650x1150 mm                    550x650x1200 mm                          

  • Moc:                              4,5 kW                                        9 kW                  

  • Napięcie:                       380 V                                         380 V          

  • Pojemność bojlera:       30 litrów                                     60 litrów                                          

  • Waga:                           178 kg                                        230 kg                                             

  • Materiał :                       Stal kwasoodporna                    Stal kwasoodporna           

  • Wyświetlacz:                 LCD                                            LCD

BMC Polska G.K

02-467 Warszawa

ul. Stawy 5

woj. mazowieckie

NIP 5223154151

+48 22 571 80 77

+48 506 691 996

+48 571 415 484

+48 791 674 918

biuro@bmcpolska.com

        © 2030 BMC Polska