temperówki do czekolady
temperowanie czekolady
50
TH
CHOCOLATE TECHNOLOGY
Temperówki do czekolady T8
Oblewanie czekoladą
Urządzenie cukiernicze do produkcji wyrobów czekoladowych - pralin - czekolad - batonów
TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY
Temperówki do czekolady T8
temperowanie czekolady
Uniwersalne urządzenie do rozpuszczania i temperowania czekolady oraz rozpuszczania polew czekoladowych (niewymagających temperowania). W zależności od zastosowanego wyposażenia umożliwia oblewanie całych produktów. System schładzania oraz system ogrzewania zbiornika z czekoladą posiada sterowanie elektroniczne.
Umożliwia utrzymanie czekolady w stanie płynnym o żądanej temperaturze przez nieograniczony okres czasu
-
Wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304.
-
Pojemność zbiornika 9 kg.
-
Dozowanie za pomocą pedału.
-
Podgrzewany zbiornik czekolady
-
Termostat o wysokiej precyzji.
-
Stół wibracyjny podgrzewany
-
Agregat chłodniczy.
-
Waga 85 kg.
-
Moc 0,7 W
-
Zasilanie 380 V / 50 Hz
System zabezpieczeń mieszadła i ślimaka, kontrolujący temperaturę czekolady w odpowiedniej chwili uruchamia mieszadło i pompę.
Czujniki elektroniczne kontrolujące temperaturę ogrzewania i temperowania czekolady, połączone z systemem zabezpieczeń i wyświetlaczami informującymi operatora o aktualnej temperaturze pracy
.
temperówki do czekolady
Oblewanie czekoladą
Pomati połączyła temperówki do czekolady T8, T10, T20, T35 z systemem do oblewania kurtyną czekoladową wyrobów takich jak, batony, ptasie mleczko, śliwki, owoce, ciastka, ciasta...itp.
System do oblewania czekoladą składa się z :
-
Przenośnik siatkowy o szerokości od 180 mm do 320 mm
-
Głowicy do tworzenia kurtyny
-
Systemy nadmuchu do tworzenia fal i zgarniania nadmiaru czekolady
-
Lampy grzewczej - opcjonalnie
-
Przenośnik odbiorczy- opcjonalnie