temperówki do czekolady

temperowanie czekolady

50

TH

CHOCOLATE TECHNOLOGY

Temperówki do czekolady T8

Oblewanie czekoladą

Urządzenie cukiernicze do produkcji wyrobów czekoladowych - pralin - czekolad - batonów

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY

Temperówki do czekolady T8

temperowanie czekolady

Uniwersalne urządzenie do rozpuszczania i temperowania czekolady oraz rozpuszczania polew czekoladowych (niewymagających temperowania). W zależności od zastosowanego wyposażenia umożliwia oblewanie całych produktów. System schładzania oraz system ogrzewania zbiornika z czekoladą posiada sterowanie elektroniczne.

Umożliwia utrzymanie czekolady w stanie płynnym o żądanej temperaturze przez nieograniczony okres czasu

  • Wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304.

  • Pojemność zbiornika 9 kg.

  • Dozowanie za pomocą pedału.

  • Podgrzewany zbiornik czekolady

  • Termostat o wysokiej precyzji.

  • Stół wibracyjny podgrzewany

  • Agregat chłodniczy.

  • Waga 85 kg.

  • Moc 0,7 W

  • Zasilanie 380 V / 50 Hz

System zabezpieczeń mieszadła i ślimaka, kontrolujący temperaturę czekolady w odpowiedniej chwili  uruchamia mieszadło i pompę.

Czujniki elektroniczne kontrolujące temperaturę ogrzewania i temperowania czekolady, połączone z systemem zabezpieczeń i wyświetlaczami informującymi operatora o aktualnej temperaturze pracy
.

temperówki do czekolady

Oblewanie czekoladą

Pomati połączyła temperówki do czekolady T8, T10, T20, T35 z systemem do oblewania kurtyną czekoladową wyrobów takich jak, batony, ptasie mleczko, śliwki, owoce, ciastka, ciasta...itp.

System do oblewania czekoladą składa się z  :

  1. Przenośnik siatkowy o szerokości od 180 mm do 320 mm

  2. Głowicy do tworzenia kurtyny

  3. Systemy nadmuchu do tworzenia fal i zgarniania nadmiaru czekolady

  4. Lampy grzewczej - opcjonalnie

  5. Przenośnik odbiorczy- opcjonalnie

temperówki do czekolady

linia do oblewania czekoladą
linia do oblewania czekoladą

Pomati
Pomati

Targi Sweet Expo 2020

Temperówka do czekolady T10
Temperówka do czekolady T10

Temperówka do czekolady z przenośnikiem

linia do oblewania czekoladą
linia do oblewania czekoladą

1/5