graficzne Stripes

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY

  • Produkcja pralin - Pomati
  • Linia do oblewania czekoladą - Pomati
  • Produkcja tabliczek czekolady - PomatI
  • Szkoła Pomati OPEN
  • Szkolimy doradzamy wdrażamy technologię
Temperówka do czekolady
 

Temperówki do czekolady

Maszyny i urządzenia do produkcji pralin, czekolad oraz wyrobów czekoladowych

Temperówki do czekolady T5

Profesjonalna temperówka do czekolady firmy Pomati

Podstawowy model wszechstronnie stosowany w cukierniach, lodziarniach, hotelach.

Łatwa w obsłudze, maszyna do temperowania model T5 jest fundamentalną pomocą w cukierniach,

lodziarniach i zakładach HoReCa.

Stworzona do rozgrzewania i temperowania każdego rodzaju czekolady

Temperowanie następuje bezpośrednio na ślimaku co pozwala na płynność czekolady i idealną mieszankę kryształów, a zatem produkt końcowy o wyjątkowej jakości.

Umożliwia utrzymanie czekolady w stanie płynnym o żądanej temperaturze przez nieograniczony okres czasu. Czujniki elektroniczne kontrolujące temperaturę ogrzewania i temperowania czekolady, połączone z systemem zabezpieczeń i wyświetlaczami informującymi operatora o aktualnej temperaturze pracy 

Temperóki do czekolady T 5 Pomati

Technologia

  • Wykonany w pełni ze stali nierdzewnej AISI 304

  • Model nastolny

  • Elektroniczny system ogrzewania zbiornika i chłodzenia

  • Podgrzewany zbiornik czekolady z 2 czujnikami temperatury

  • Urządzenie przystosowane do pracy w trybie ciągłym

  • System zabezpieczeń mieszadła i śruby Archimedesa kontroluje temperaturę czekolady i w odpowiedniej chwili uruchamia mieszadło i Śrubę

  • Czujniki elektroniczne kontrolujące temperaturę ogrzewania i temperowania czekolady, połączone są z systemem zabezpieczeń i wyświetlaczami pokazującymi aktualną temperaturę pracy

  • Programowalne dozowanie pedałem

  • Pojemność zbiornika 5 kg

  • Zwrotny przepływ do opróżniania urządzenia

  • Kontrola temperatury termostatem o wysokiej precyzji

  • Agregat chłodniczy schładzany powietrzem

  • Volt 230 – Hz 60 – 0,4 Kw jedna faza

  • Wymiary : mm 480 x 450 x h. 390

  • Waga: kg 37

Czujniki elektroniczne kontrolujące temperaturę ogrzewania i temperowania czekolady, połączone z systemem zabezpieczeń i wyświetlaczami informującymi operatora o aktualnej temperaturze pracy 
.

Temperówka do czekolady T5
t5_1a.jpg
Temperówka do czekolady T5
press to zoom
Temperówka do czekolady
press to zoom
Temperówki do czekolady
press to zoom
Oblewanie czekoladą
press to zoom
Temperówka do czekolady T5
press to zoom
oblewarka do czekolady
press to zoom
1/1