50

TH

CHOCOLATE TECHNOLOGY

Temperówki do czekolady T35

Temperówki do czekolady firmy POMATI to profesjonalne urządzenia do szybkiego temperowania i oblewania czekoladą. 

Wyposażone w innowacyjne funkcje pozwalają skutecznie i w krótkim czasie temperować każdą czekoladę. 

Doskonale sprawdzają się w każdej cukierni i zakładzie produkcyjnym

Temperówki do czekolady

Profesjonalne urządzenie do temperowania czekolady wyposażone w podstawowe funkcje pozwalające w krótkim czasie temperować czekoladę.

Stosowane do każdego rodzaju czekolady, łatwe i proste w użyciu. Uniwersalne urządzenie do rozpuszczania i temperowania czekolady oraz rozpuszczania polew czekoladowych (niewymagających temperowania). 

W zależności od zastosowanego wyposażenia umożliwia oblewanie całych produktów. System schładzania oraz system ogrzewania zbiornika z czekoladą posiada sterowanie elektroniczne. Umożliwia utrzymanie czekolady w stanie płynnym o żądanej temperaturze przez nieograniczony okres czasu

  • Wykonana w pełni z stali nierdzewnej AISI 304.

  • Pojemność zbiornika 50 kg.

  • Programowalne dozowanie za pomocą pedału.

  • Podgrzewany zbiornik czekolady z termostatem.

  • Podwójny układ grzania zbiornika i spirali Archimedesa.

  • Termostat o wysokiej precyzji.

  • Podgrzewany stół wibracyjny.

  • Agregat chłodniczy schładzany powietrzem.

  • Zwrotny przepływ do opróżniania urządzenia.

  • Demontowana spirala Archimedesa umożliwiająca łatwe czyszczenie urządzenia

  • Waga 115 kg.

  • Moc 3,5 kW

  • zasilanie 400 V / 50 Hz

  • wymiary: 710 x 880 x 1350 mm

System zabezpieczeń mieszadła i spirali Archimedesa, kontrolujący temperaturę czekolady w odpowiedniej chwili  uruchamia mieszadło i pompę.

Czujniki elektroniczne kontrolujące temperaturę ogrzewania i temperowania czekolady, połączone z systemem zabezpieczeń i wyświetlaczami informującymi operatora o aktualnej temperaturze pracy

Oblewanie czekoladą

Pomati połączyła temperówki do czekolady T8, T10, T20, T35 z systemem do oblewania kurtyną czekoladową wyrobów takich jak, batony, ptasie mleczko, śliwki, owoce, ciastka, ciasta...itp.

System do oblewania czekoladą składa się z  :

  1. Przenośnik siatkowy o szerokości od 180 mm do 320 mm

  2. Głowicy do tworzenia kurtyny 

  3. Systemy nadmuchu do tworzenia fal i zgarniania nadmiaru czekolady

  4. Lampy grzewczej - opcjonalnie

  5. Przenośnik odbiorczy- opcjonalnie

Produkcja pralin

Produkcja Czekolad

Temperówka do czekolady

Pomati to 50 lat doświadczeń. To automatyczne dozowniki do produkcji pralin typu One Shot, To wydajna linia do produkcji czekolad.

 

BMC Polska G.K

02-467 Warszawa

ul. Stawy 5

woj. mazowieckie

NIP 5223154151

+48 22 571 80 77

+48 506 691 996

+48 571 415 484

+48 791 674 918

biuro@bmcpolska.com

        © 2030 BMC Polska