graficzne Stripes
Logo pomati.png

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY

   Produkcja wyrobów cukierniczych.
  • Temperówki do czekolady T35 zbiornik 50kg
  • Stół wibracyjny w zestawie
  • Wyjmowana śruba Archimedesa
  • Przystawka T-line do produkcji czekolad - opcja
  • System oblewania czekoladą - opcja
  • Idealna do średnich produkcji
  • Możliwość połączenia w linię do oblewania.
Oblewanie czekoladą

Temperówki do czekolady

Maszyny i urządzenia do produkcji pralin, czekolad oraz wyrobów czekoladowych

Temperówki do czekolady T35 Pomati

Uniwersalne urządzenie do rozpuszczania i temperowania czekolady oraz rozpuszczania polew czekoladowych (niewymagających temperowania). W zależności od zastosowanego wyposażenia umożliwia oblewanie całych produktów. System schładzania oraz system ogrzewania zbiornika z czekoladą posiada sterowanie elektroniczne.

Umożliwia utrzymanie czekolady w stanie płynnym o żądanej temperaturze przez nieograniczony okres czasu

  • Wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304.

  • Pojemność zbiornika 50 kg.

  • Dozowanie za pomocą pedału.

  • Podgrzewany zbiornik czekolady 

  • Termostat o wysokiej precyzji.

  • Stół wibracyjny podgrzewany

  • Agregat chłodniczy.

  • Waga 115 kg.

  • Moc 3,5 kW

  • Zasilanie 380 V / 50 Hz

  • Wymiary: 560 (ze stołem 740) x 760x 1350 mm

System zabezpieczeń mieszadła i ślimaka, kontrolujący temperaturę czekolady w odpowiedniej chwili  uruchamia mieszadło i pompę.

Czujniki elektroniczne kontrolujące temperaturę ogrzewania i temperowania czekolady, połączone z systemem zabezpieczeń i wyświetlaczami informującymi operatora o aktualnej temperaturze pracy 
.

System do oblewania wyrobów składa się z :

  1. Przenośnik siatkowy o szerokości od 180 mm do 320 mm

  2. Głowicy do tworzenia kurtyny 

  3. Głowica do tworzenia wzorów - opcja

  4. Systemy nadmuchu do tworzenia fal i zgarniania nadmiaru czekolady

  5. Lampy grzewczej 

  6. Tunelu chłodniczego Pomati

  7. Wydajność do 170 kg czekolady na godzinę

temperówka do czekolady T35.png
Oblewanie czekoladą
press to zoom
Oblewanie czekoladą
press to zoom
oblewarka do czekolady
press to zoom
Śliwka w czekoladzie
press to zoom
Oblewanie czekoladą
press to zoom
Oblewanie czekoladą
press to zoom
Produkcja czekolad T-line Pom
press to zoom
1/1