50

TH

CHOCOLATE TECHNOLOGY

Temperówki do czekolady T20

Temperówki do czekolady firmy POMATI to profesjonalne urządzenia do szybkiego temperowania i oblewania czekoladą. 

Wyposażone w innowacyjne funkcje pozwalają skutecznie i w krótkim czasie temperować każdą czekoladę. 

Doskonale sprawdzają się w każdej cukierni i zakładzie produkcyjnym

Temperówki do czekolady

Uniwersalne urządzenie do rozpuszczania i temperowania czekolady oraz rozpuszczania polew czekoladowych (niewymagających temperowania). W zależności od zastosowanego wyposażenia umożliwia oblewanie całych produktów. System schładzania oraz system ogrzewania zbiornika z czekoladą posiada sterowanie elektroniczne.

Umożliwia utrzymanie czekolady w stanie płynnym o żądanej temperaturze przez nieograniczony okres czasu

  • Wykonana w pełni z stali nierdzewnej AISI 304.

  • Pojemność zbiornika 24 kg.

  • Programowalne dozowanie za pomocą pedału.

  • Podgrzewany zbiornik czekolady z termostatem.

  • Podwójny układ grzania zbiornika i spirali Archimedesa.

  • Termostat o wysokiej precyzji.

  • Podgrzewany stół wibracyjny.

  • Agregat chłodniczy schładzany powietrzem.

  • Zwrotny przepływ do opróżniania urządzenia.

  • Demontowana spirala Archimedesa umożliwiająca łatwe czyszczenie urządzenia

  • Waga 105 kg.

  • Moc 2,2 kW

  • zasilanie 5 faz 400 V / 50 Hz

  • wymiary: 560 (ze stołem 740) x 760x 1330 mm

System zabezpieczeń mieszadła i spirali Archimedesa, kontrolujący temperaturę czekolady w odpowiedniej chwili  uruchamia mieszadło i pompę.

Czujniki elektroniczne kontrolujące temperaturę ogrzewania i temperowania czekolady, połączone z systemem zabezpieczeń i wyświetlaczami informującymi operatora o aktualnej temperaturze pracy.

Oblewanie czekoladą

Pomati połączyła temperówki do czekolady T8, T10, T20, T35 z systemem do oblewania kurtyną czekoladową wyrobów takich jak, batony, ptasie mleczko, śliwki, owoce, ciastka, ciasta...itp.

System do oblewania czekoladą składa się z  :

  1. Przenośnik siatkowy o szerokości od 180 mm do 320 mm

  2. Głowicy do tworzenia kurtyny 

  3. Systemy nadmuchu do tworzenia fal i zgarniania nadmiaru czekolady

  4. Lampy grzewczej - opcjonalnie

  5. Przenośnik odbiorczy- opcjonalnie

Produkcja pralin

BMC Polska G.K

02-467 Warszawa

ul. Stawy 5

woj. mazowieckie

NIP 5223154151

+48 22 571 80 77

+48 506 691 996

+48 571 415 484

+48 791 674 918

biuro@bmcpolska.com

        © 2030 BMC Polska