Logo pomati.png

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY

   Produkcja wyrobów cukierniczych.
  • Temperówki do czekolady T20 zbiornik 24kg
  • Stół wibracyjny w zestawie
  • Wyjmowana śruba Archimedesa
  • Przystawka T-line do produkcji czekolad - opcja
  • System oblewania czekoladą - opcja
  • Idealna do średnich produkcji
  • Możliwość połączenia w linię do oblewania.

Temperówki do czekolady T20

Temperowanie czekolady

Uniwersalne urządzenie do rozpuszczania i temperowania czekolady oraz rozpuszczania polew czekoladowych (niewymagających temperowania). W zależności od zastosowanego wyposażenia umożliwia oblewanie całych produktów. System schładzania oraz system ogrzewania zbiornika z czekoladą posiada sterowanie elektroniczne.

Umożliwia utrzymanie czekolady w stanie płynnym o żądanej temperaturze przez nieograniczony okres czasu

  • Wykonana w pełni z stali nierdzewnej AISI 304.

  • Pojemność zbiornika 24 kg.

  • Programowalne dozowanie za pomocą pedału.

  • Podgrzewany zbiornik czekolady z termostatem.

  • Podwójny układ grzania zbiornika i spirali Archimedesa.

  • Termostat o wysokiej precyzji.

  • Podgrzewany stół wibracyjny.

  • Agregat chłodniczy schładzany powietrzem.

  • Zwrotny przepływ do opróżniania urządzenia.

  • Demontowana spirala Archimedesa umożliwiająca łatwe czyszczenie urządzenia

  • Waga 105 kg.

  • Moc 2,2 kW

  • zasilanie 5 faz 400 V / 50 Hz

  • wymiary: 560 (ze stołem 740) x 760x 1330 mm

System zabezpieczeń mieszadła i spirali Archimedesa, kontrolujący temperaturę czekolady w odpowiedniej chwili  uruchamia mieszadło i pompę.

Czujniki elektroniczne kontrolujące temperaturę ogrzewania i temperowania czekolady, połączone z systemem zabezpieczeń i wyświetlaczami informującymi operatora o aktualnej temperaturze pracy.

 

Oblewanie czekoladą

Pomati połączyła temperówki do czekolady T8, T10, T20, T35 z systemem do oblewania kurtyną czekoladową wyrobów takich jak, batony, ptasie mleczko, śliwki, owoce, ciastka, ciasta...itp.

System do oblewania czekoladą składa się z  :

  1. Przenośnik siatkowy o szerokości od 180 mm do 320 mm

  2. Głowicy do tworzenia kurtyny

  3. Systemy nadmuchu do tworzenia fal i zgarniania nadmiaru czekolady

  4. Lampy grzewczej - opcjonalnie

  5. Przenośnik odbiorczy- opcjonalnie

Temperówka do czekolady
 
Oblewanie czekoladą
press to zoom
Temperówka do czekolady T20
press to zoom
linia do oblewania czekoladą
press to zoom
Akcesorie do temperówki do czekolady
press to zoom
Oblewanie czekoladą
press to zoom
1/1