graficzne Stripes
Logo pomati.png

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY

   Produkcja wyrobów cukierniczych.
  • Temperówki do czekolady T10 zbiornik 13kg
  • Stół wibracyjny w zestawie
  • Wyjmowana śruba Archimedesa
  • System oblewania czekoladą - opcja
  • Idealna do małych produkcji, laboratorium
Temperówka do czekolady T10
 

Temperówki do czekolady

Maszyny i urządzenia do produkcji pralin, czekolad oraz wyrobów czekoladowych

Temperówki do czekolady T10 Pomati

Uniwersalne urządzenie do rozpuszczania i temperowania czekolady oraz rozpuszczania polew czekoladowych (niewymagających temperowania). W zależności od zastosowanego wyposażenia umożliwia oblewanie całych produktów. System schładzania oraz system ogrzewania zbiornika z czekoladą posiada sterowanie elektroniczne.

Umożliwia utrzymanie czekolady w stanie płynnym o żądanej temperaturze przez nieograniczony okres czasu

  • Wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304.

  • Pojemność zbiornika 13 kg.

  • Dozowanie za pomocą pedału.

  • Podgrzewany zbiornik czekolady 

  • Termostat o wysokiej precyzji.

  • Stół wibracyjny podgrzewany

  • Agregat chłodniczy.

  • Waga 95 kg.

  • Moc 1,5 W

  • Zasilanie 380 V / 50 Hz

  • Wysokość 1330mm

System zabezpieczeń mieszadła i ślimaka, kontrolujący temperaturę czekolady w odpowiedniej chwili  uruchamia mieszadło i pompę.

Czujniki elektroniczne kontrolujące temperaturę ogrzewania i temperowania czekolady, połączone z systemem zabezpieczeń i wyświetlaczami informującymi operatora o aktualnej temperaturze pracy 
.

System do oblewania wyrobów składa się z :

  1. Przenośnik siatkowy o szerokości od 180 mm do 320 mm

  2. Głowicy do tworzenia kurtyny 

  3. Głowica do tworzenia wzorów - opcja

  4. Systemy nadmuchu do tworzenia fal i zgarniania nadmiaru czekolady

  5. Lampy grzewczej 

  6. Tunelu chłodniczego Pomati

  7. Wydajność do 170 kg czekolady na godzinę

Temperówka do czekolady
Temperówka do czekolady T10
press to zoom
Temperówka do czekolady T10
press to zoom
T10 z pasem do oblewania
press to zoom
T10 z pasem do oblewania 2
press to zoom
Dekorator
press to zoom
linia do oblewania czekoladą
press to zoom
1/1