Logo pomati.png

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY

   Produkcja wyrobów cukierniczych.
  • Temperówki do czekolady T10 zbiornik 13kg
  • Stół wibracyjny w zestawie
  • Wyjmowana śruba Archimedesa
  • System oblewania czekoladą - opcja
  • Idealna do małych produkcji, laboratorium

Temperówki do czekolady T10

Temperowanie czekolady

Uniwersalne urządzenie do rozpuszczania i temperowania czekolady oraz rozpuszczania polew czekoladowych (niewymagających temperowania). W zależności od zastosowanego wyposażenia umożliwia oblewanie całych produktów. System schładzania oraz system ogrzewania zbiornika z czekoladą posiada sterowanie elektroniczne.

Umożliwia utrzymanie czekolady w stanie płynnym o żądanej temperaturze przez nieograniczony okres czasu

  • Wykonana w pełni z stali nierdzewnej AISI 304.

  • Pojemność zbiornika 13 kg.

  • Programowalne dozowanie za pomocą pedału.

  • Podgrzewany zbiornik czekolady z termostatem.

  • Podwójny układ grzania zbiornika i spirali Archimedesa.

  • Termostat o wysokiej precyzji.

  • Podgrzewany stół wibracyjny.

  • Agregat chłodniczy schładzany powietrzem.

  • Zwrotny przepływ do opróżniania urządzenia.

  • Demontowana spirala Archimedesa umożliwiająca łatwe czyszczenie urządzenia

  • Waga 95 kg.

  • Moc 1,5 kW

  • Zasilanie 380 V / 50 Hz

  • Wysokość 1330 mm

System zabezpieczeń mieszadła i ślimaka, kontrolujący temperaturę czekolady w odpowiedniej chwili  uruchamia mieszadło i pompę.

Czujniki elektroniczne kontrolujące temperaturę ogrzewania i temperowania czekolady, połączone z systemem zabezpieczeń i wyświetlaczami informującymi operatora o aktualnej

temperaturze pracy.

 

Oblewanie czekoladą

Pomati połączyła temperówki do czekolady T8, T10, T20, T35 z systemem do oblewania kurtyną czekoladową wyrobów takich jak, batony, ptasie mleczko, śliwki, owoce, ciastka, ciasta...itp.

System do oblewania czekoladą składa się z  :

  1. Przenośnik siatkowy o szerokości od 180 mm do 320 mm

  2. Głowicy do tworzenia kurtyny 

  3. Systemy nadmuchu do tworzenia fal i zgarniania nadmiaru czekolady

  4. Lampy grzewczej - opcjonalnie

  5. Przenośnik odbiorczy- opcjonalnie

 
Temperówka do czekolady T10
press to zoom
Temperówka do czekolady T10
press to zoom
T10 z pasem do oblewania
press to zoom
T10 z pasem do oblewania 2
press to zoom
Dekorator
press to zoom
linia do oblewania czekoladą
press to zoom
1/1