Temperówki do czekolady

Temperówki do czekolady

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY

POMATI

Nasza oferta urządzeń do  produkcji wyrobów czekoladowych to Oblewarki do czekolady, Dozowniki One Shot do produkcji pralin, temperówki do czekolady, tunele chłodnicze i  komory chłodnicze , drażetkarki, oraz karuzele do figur czekoladowych.

CZEKOLADOWE TECHNOLOGIE POMATI

Oblewanie czekoladą.jpg
Oblewarka.jpg

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY 5KG

Temperówka do czekolady.jpg

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY 9 KG

Temperówka do czekolady

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY 13 KG

Temperówka do czekolady T20

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY 24 KG

Temperówka do czekolady T35.jpg

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY 50 KG

oblewanie czekoladą

OBLEWANIE

CZEKOLADĄ

Temperówki do czekolady

Temperówki Pomati T8, T10, T20, T35 są od ponad 50 lat używane na całym świecie i cieszą się uznaniem klientów. Główne ich zalety to niezawodność i prostota obsługi.

 

Doskonale sprawdzają się w procesie oblewania zatemperowana czekoladą. Urządzenie może być wyposażone w dodatkowe przystawki, dozującą i dekorującą. Wyposażając stanowisko w tunel chłodniczy Pomatii stwarzamy nieograniczone możliwości produkcji : pralin, batonów, czekolad, ciast oblanych czekoladą, ciastek. śliwki w czekoladzie i innych owoców.

Temperówki do czekolady

Temperówka do czekolady
  • Wykonane ze stali nierdzewnej  w gat. 304.

  • Pojemność zbiornika od 5 kg do 50 kg

  • Podgrzewany stół wibracyjny

  • Programowane dozowanie lub manualne za pomocą pedału.

  • Podgrzewany zbiornik czekolady

  • Podwójny układ grzania zbiornika i spirali Archimedesa.

  • Demontowana spirala Archimedesa umożliwiająca łatwe czyszczenie urządzenia.

  • Opcjonalnie system do oblewania czekoladą

  • Akcesoria do dekoracji

  • Moc od 1,2 kW do 3,5 kW

  • zasilanie 400 V / 50 Hz

Oblewanie czekoladą

Pomati : system do oblewania czekoladą

  • Krycie kurtyną ( oblewanie ) górne,  boczne i dolne czekoladą

  • Zintegrowany z temperówką do czekolady T8, T10, T20, T35

  • Regulowana prędkość przenośnika od 0 do 2m/s pełna synchronizacja z tunelem

  • Szerokość przenośnika od 180 mm do 320 mm

  • System sterowania Start i Stop ułatwiający organizację pracy

  • Regulowany nadmuch  do zgarniania nadmiaru czekolady, efekt fali

  • Aplikacja do kurtynowego krycia wyrobów

  • Aplikacja do dekorowania np. ciastek, babek, ciast, batonów

  • Prosta konstrukcja łatwa do  mycia

  • Małe ( kompaktowe ) wymiary, duże wydajności

oblewanie czekoladą
Temperówka do czekolady T8
press to zoom
Temperówka do czekolady T5
press to zoom
linia do oblewania czekoladą
press to zoom
Oblewanie czekoladą
press to zoom
Temperówka do czekolady T10
press to zoom
1/1