50

TH

CHOCOLATE TECHNOLOGY

Belgijskie praliny.jpg

Szkoła czekolady

Riccardo Magni

 

Mistrz cukiernictwa, praktyk działający w branży od ponad dwóch dekad. Rozpoczął współpracę z ojcem Paolo, na przemian prowadząc zajęcia praktyczne z nabyciem wiedzy teoretycznej. Ukończył zawodowe szkolenia w Ecole Lenotre i Bellouet Conseil we Francji oraz Lucerne Richeront w Szwajcarii. Pracuje dla renomowanych instytucji 
w kraju jak i za granicą, Jego klienci to : Grand Hotel Villa Serbelloni w Bellagio we Włoszech (5 gwiazdek deluxe); restauracje Albereta.

Współpracuje z wielokrotnie nagradzanym włoskim szefem kuchni Gualtiero Marchesiego. Tworzy dla min. dla historycznych cukierni, takich jak Cova w Mediolanie i "Balzer 1850" w Bergamo

Adnrea Monit

 

Renomowany cukiernik i Master Chocolatier. Po udanej współpracy z Cristianem Beduschim, mistrzem świata ciastek w miejscowości Cortina.

 Andrea Monti był guru cateringowym dla branży mody w Mediolanie, w AFM Banqueting i Grand Prix F1 Monzy.
Po niezliczonych doświadczeniach zawodowych, takich jak Master Pastry Chef w renomowanych sieciach hotelowych, takich jak Four Seasons on the Maldives i hotel Golden Palace w Turynie,

Andrea Monti otworzył własną cukiernię przy Via Monferrato w Turynie.

Profesjonalny rozwój dla mistrzów czekolady


We współpracy z naszymi mistrzami czekolady, Pomati założyło Dado Chocolate School, która oferuje kursy dla początkujących i zaawansowanych cukierników.

Zajęcia odbywają się w dedykowanym, najnowocześniejszym laboratorium.

Szkolenia koncentrują się na organizacji pracy w zakresie produkcji czekoladek, batoników czekoladowych i pralin nadziewanych, oraz sezonowych specjałów i wielu innych.

Na zakończenie każdego kursu uczestnicy otrzymają dyplom o ważności jako

Master Chocolatier Certification.

Produkcja Pralin

Odkryj Pomati

BMC Polska G.K

02-467 Warszawa

ul. Stawy 5

woj. mazowieckie

NIP 5223154151

+48 22 571 80 77

+48 506 691 996

+48 571 415 484

+48 791 674 918

biuro@bmcpolska.com

        © 2030 BMC Polska