śliwka w czekoladzie
temperowanie czekolady
Śliwki w czekoladzie
Urządzenie cukiernicze do produkcji wyrobów czekoladowych - pralin
czekolad - batonów
śliwka w czekoladzie
ŚLIWKA W CZEKOLADZIE
Pomati stworzyła całą gamę urządzeń do oblewania czekoladą i dekorowania produktów takich jak : suszone śliwka wędzona śliwka, suszone owoce i inne produkty cukiernicze.
Połączyliśmy temperówki do czekolady T20, T35 z systemem do oblewania kurtyną Przetestowaliśmy z naszymi klientami oblewanie śliwek.
Końcowy doskonały produkt zależny był tylko od jakości czekolady użytej do oblewania.
Śliwki były pokryte doskonale przylegającą warstwą zatemperowanej czekolady.
System do oblewania śliwek składa się z :
-
Przenośnik siatkowy o szerokości od 250 mm do 320 mm
-
Głowicy do tworzenia kurtyny
-
Systemy nadmuchu do tworzenia fal i zgarniania nadmiaru czekolady
-
Lampy grzewczej - opcjonalnie
-
Tunelu chłodniczego Pomati
Jako pierwsi na rynku testowaliśmy system Pomati do oblewania suszonych i wędzonych śliwek. Oblewanym produktem była śliwka wędzona.
Zastosowano :
-
Temperówkę do czekolady T 35 w raz z systemem do oblewania
-
Tunel chłodniczy o długości 6 m.
-
Zbiornik do topienia czekolady 150 litrowy Pomati
Produkcja testowa, doskonałe krycie, szybkie schładzanie to zalety systemu Pomati
Produkt końcowy gotowy natychmiast do pakowania