śliwka w czekoladzie

temperowanie czekolady

50

TH

CHOCOLATE TECHNOLOGY

Śliwki w czekoladzie

Urządzenie cukiernicze do produkcji wyrobów czekoladowych - pralin 

 czekolad - batonów

śliwka w czekoladzie

ŚLIWKA W CZEKOLADZIE

Pomati stworzyła całą gamę urządzeń do oblewania czekoladą i dekorowania produktów takich jak : suszone śliwka wędzona śliwka, suszone owoce i inne produkty cukiernicze.

Połączyliśmy temperówki do czekolady T20, T35 z systemem do oblewania kurtyną Przetestowaliśmy z naszymi klientami oblewanie śliwek.

Końcowy doskonały produkt zależny był tylko od jakości czekolady użytej do oblewania.

Śliwki były pokryte doskonale przylegającą warstwą zatemperowanej czekolady.

System do oblewania śliwek składa się z  :

  1. Przenośnik siatkowy o szerokości od 250 mm do 320 mm

  2. Głowicy do tworzenia kurtyny 

  3. Systemy nadmuchu do tworzenia fal i zgarniania nadmiaru czekolady

  4. Lampy grzewczej - opcjonalnie

  5. Tunelu chłodniczego Pomati

Jako pierwsi na rynku testowaliśmy system Pomati do oblewania suszonych i wędzonych śliwek. Oblewanym produktem była śliwka wędzona.

Zastosowano :

  • Temperówkę do czekolady T 35 w raz z systemem do oblewania

  • Tunel chłodniczy o długości 6 m.

  • Zbiornik do topienia czekolady 150 litrowy Pomati

Produkcja testowa, doskonałe krycie, szybkie schładzanie to zalety systemu Pomati

Produkt końcowy gotowy natychmiast do pakowania

śliwka w czekoladzie

BMC Polska G.K

02-467 Warszawa

ul. Stawy 5

woj. mazowieckie

NIP 5223154151

+48 22 571 80 77

+48 506 691 996

+48 571 415 484

+48 791 674 918

marketing@bmcpolska.pl

        © 2030 BMC Polska