Packint logo.png

OFERTA PACKINT

  • Packint to cała technologia Bean to Bar
  • Młyny kulowe
  • Konsze i prasy do tłoczenia masła kakowego
  • Piece do prażenia ziaren kakowca
  • Przesiewacze ziaren, technologia wstępnej rafinacji 

Od ziarna kakaowca do czekolady

PIECE DO PRAŻENIA

Produkcja czekolady

Packint oferuje piece do prażenia ziaren kakaowca od 50 do 250 kg/h

Prażenie ziaren kakaowca

Od ziarna kakaowca do czekolady

Roaster piec do prażenie ziaren, orzechów - Proces prażenia ziaren kakaowca, niezbędny do osiągnięcia bogactwa smaku i jedwabistej konsystencji czekolady. Zasilany gazem ( 75% oszczędności w porównaniu do elektrycznego ) Podwójny płaszcz bębna prażenie na zasadzie konwekcji jednolita temperatura. Niektóre ziarna są bardzo delikatnie unikamy spalenia ich.

Kontrola prędkości mieszania surowca w bębnie regulowana, co pozwala uniknąć pękaniu ziaren. Wentylator w zależności od pożądanego programowania szybko usuwa nadmiar ciepła, umożliwiając zaprojektowanie prawdziwej krzywej prażenia. Automatyczne otwieranie drzwiczek rozładowczych i pochylenie maszyny umożliwiają niemal natychmiastowe podanie wszystkich ziaren do chłodzącej karuzeli, unikając różnych końcowych czasów prażenia ziaren. Prędkość karuzeli chłodzącej można również kontrolować, aby uniknąć pęknięcia. Roaster wyposażony jest w sterownik PLC + TOUCH SCREEN do programowania krzywej prażenia w 3 różnych fazach prażenia.

W opcji mamy automatyczny dopływ spryskanej wody (natychmiast zamienianej w parę przez ciepło) lub bezpośrednio rozpylanie pary za pomocą generatora pary, oba w celu zwiększenia efektu debakteryzacji.

Wydajności naszych pieców do prażenia to 50 kg, 100 kg i 250 kg.

 

Produkcja czekolady

BEAN TO BAR

Bean to bar
Packint oferuje kompletne linie od wydajności rzemieślniczej po linie przemysłowe

Produkcja własnej czekolady to kontrola wszystkich procesów  produkcji zaczynając od doboru ziaren kakaowca. Niepowtarzalny smak, doskonała jakość, możliwość wzbogacania produkcji własnymi komponentami.

Produkcja Bean to bar rozpoczyna się od selekcji ziaren kakaowca, poprzez prażenie, śrutowanie, mielenie, rafinację, konszowanie dochodząc do temperowanie czekolady i produkcji tabliczek czekoladowych, pralin, czekoladek, czekolady, kończąc na pakowaniu.

W czasie produkcji głównymi etapami mającymi wpływ na końcowy smak, zapach, aromat, jakość końcowego wyrobu – jest prażenie ziaren i konszowanie.

Kompletna linia do produkcji czekolady od ziarna kakaowca:

1. Destoner - selekcja i oczyszczanie ziarna

2. Przesiewacz ziarna

3. Roaster  prażenie ziaren

4. Pre-refiner

5. Winnower

6. Młyn kulowy niskiej prędkości - 10/30/50/100 kg

7. Konsza - pojemność dostosowana do wydajności linii

8. Prasa do produkcji tłuszczy kakaowego ( masła kakaowego )

9. Temperówki do czekolady

10. Produkcja czekolad, pralin....itp

 
Instalacja czekolada
press to zoom
Piec do prażenia
press to zoom
Roaster Packint
press to zoom
Konsza
press to zoom
Młyn kulowy i konsza
press to zoom
Młyn kulowy
press to zoom
1/1