Piece do prażenia

Piec do prażenia.jpg

PRODUKCJA CZEKOLADY

PACKINT

Packint to ponad 40 lat doświadczeń w w produkcji czekolady od ziarna. Bean to Bar. Dostawca do największych producentów czekolady na świecie. Młyny kulowe Packint to młyny tzw. niskich prędkości. Maszyny przygotowane do wieloletniej ciężkiej pracy. Nasza oferta urządzeń do  produkcji czekolady to wydajność od 30kg do 1200kg na godzinę. Zawsze powtarzalna produkcja

PRODUKCJA CZEKOLADY BEAN TO BAR

konsza

Prażenie ziaren kakaowca

Roaster piec do prażenie ziaren, orzechów - Proces prażenia ziaren kakaowca, niezbędny do osiągnięcia bogactwa smaku i jedwabistej konsystencji czekolady. Zasilany gazem ( 75% oszczędności w porównaniu do elektrycznego ) Podwójny płaszcz bębna prażenie na zasadzie konwekcji jednolita temperatura. Niektóre ziarna są bardzo delikatnie unikamy spalenia ich.

Kontrola prędkości mieszania surowca w bębnie regulowana, co pozwala uniknąć pękaniu ziaren. Wentylator w zależności od pożądanego programowania szybko usuwa nadmiar ciepła, umożliwiając zaprojektowanie prawdziwej krzywej prażenia.

Prażenie ziaren kakaowca

Piec do prażenia.jpg

Proces prażenia ziaren kakaowcaniezbędny do osiągnięcia bogactwa smaku i jedwabistej konsystencji czekolady. Zasilany gazem ( 75% oszczędności w porównaniu do elektrycznego ) Podwójny płaszcz bębna prażenie na zasadzie konwekcji jednolita temperatura. Niektóre ziarna są bardzo delikatnie unikamy spalenia ich.

Automatyczne otwieranie drzwiczek rozładowczych i pochylenie maszyny umożliwiają niemal natychmiastowe podanie wszystkich ziaren do chłodzącej karuzeli, unikając różnych końcowych czasów prażenia ziaren. Prędkość karuzeli chłodzącej można również kontrolować, aby uniknąć pęknięcia.

Roaster wyposażony jest w sterownik PLC + TOUCH SCREEN do programowania krzywej prażenia w 3 różnych fazach prażenia.

W opcji mamy automatyczny dopływ spryskanej wody (natychmiast zamienianej w parę przez ciepło) lub bezpośrednio rozpylanie pary za pomocą generatora pary, oba w celu zwiększenia efektu debakteryzacji.

Wydajności naszych pieców do prażenia to 50 kg, 100 kg i 250 kg.

Instalacja czekolada
press to zoom
Piec do prażenia
press to zoom
Roaster Packint
press to zoom
Konsza
press to zoom
Młyn kulowy i konsza
press to zoom
Młyn kulowy
press to zoom
1/1