Urządzenie cukiernicze do prażenia ziaren kakaowca

Roaster

Od ziarna do płynnej czekolady

Packint to 40 lat doświadcze

Roaster  palenie, prażenie ziaren kakaowca niezbędny proces do osiągnięcia bogactw smaku i jedwabistej konsystencji czekolady.

Urządzenia do produkcji czekolady firmy Packint zmieniły oblicze czekolady. Nasze roastery, winnowery, prasy do masła kakaowego, młyny kulowe to jakość sprawdzona od wielu lat, a nasze urządzenia do produkcji rzemieślniczej są, mniejszą wersją urządzeń przemysłowych.

Urządzenia firmy Packint służą do codziennej ciężkiej pracy a nie do pokazów.

Prażenie ziaren kakaowca

Roaster Proces prażenia ziaren kakaowca, niezbędny do osiągnięcia bogactwa smaku i jedwabistej konsystencji czekolady. 

Zasilany gazem ( 75% oszczędności w porównaniu do elektrycznego )

Podwójny płaszcz bębna prażenie na zasadzie konwekcji jednolita temperatura.

Niektóre ziarna są bardzo delikatnie unikamy spalenia ich.

Kontrola prędkości mieszania surowca w bębnie regulowana, co pozwala uniknąć

pękaniu ziaren. Wentylator w zależności od pożądanego programowania szybko

usuwa nadmiar ciepła, umożliwiając zaprojektowanie prawdziwej krzywej prażenia.

Automatyczne otwieranie drzwiczek rozładowczych i pochylenie maszyny umożliwiają niemal natychmiastowe podanie wszystkich ziaren do chłodzącej karuzeli, unikając różnych końcowych czasów prażenia ziaren. Prędkość karuzeli chłodzącej można również kontrolować, aby uniknąć pęknięcia. Roaster wyposażony jest w sterownik PLC + TOUCH SCREEN do programowania krzywej prażenia w 3 różnych fazach prażenia.

W opcji mamy automatyczny dopływ spryskanej wody (natychmiast zamienianej w parę przez ciepło) lub bezpośrednio rozpylanie pary za pomocą generatora pary, oba w celu zwiększenia efektu debakteryzacji.

Rozmiary naszych Roasterów to 5 kg, 35 kg, 100 kg i 250 kg.

Produkcja rzemieślniczej czekolady

Produkcja własnej czekolady to kontrola wszystkich procesów  produkcji zaczynając od doboru ziaren kakaowca. Niepowtarzalny smak, doskonała jakość, możliwość wzbogacania produkcji własnymi komponentami.

Produkcja Bean to bar rozpoczyna się od selekcji ziaren kakaowca, poprzez prażenie, śrutowanie, mielenie, rafinację, konszowanie dochodząc do temperowanie czekolady i produkcji tabliczek czekoladowych, pralin, czekoladek, czekolady, kończąc na pakowaniu.

W czasie produkcji głównymi etapami mającymi wpływ na końcowy smak, zapach, aromat, jakość końcowego wyrobu – jest prażenie ziaren i konszowanie.

BMC Polska G.K

02-467 Warszawa

ul. Stawy 5

woj. mazowieckie

NIP 5223154151

+48 22 571 80 77

+48 506 691 996

+48 571 415 484

+48 791 674 918

biuro@bmcpolska.com

        © 2030 BMC Polska