
RIBOT
Oferujemy rozwiązania od A do Z.
Od projektu do realizacji.
Zapewniamy szkolenie i doradztwo.
Wdrażamy technologie.
POLAGRA 2022
Ribot
cukiernia i
lodziarnia
Odkryj wielofunkcyjne urządzenia typu Ribot i Termocrema

RIBOT
10/18/30/60 L


Od Projektu do Realizacji

RIBOT
RIBOT zapewnia powtarzalność produkcji, jest w stanie połączyć lepiej i szybciej surowce piekarnicze i cukiernicze. Programowanie i automatyczne działanie urządzenia upraszcza produkcję, oszczędzając czas i energię. Ribot to tysiące możliwości, i setki receptur.
RIBOT ma pionowy cylinder frezujący pełen zalet: jest łatwy do napełnienia, wytwarza lody o wyjątkowej konsystencji, zapewnia stałą widoczność produktu oraz możliwość dodawania składników w każdej chwili.
RIBOT to wiele urządzeń w jednym.
Pasteryzator - pasteryzowanie kremów i past, pasteryzacja mieszanek lodowych. Dojrzewalnik – dojrzewanie mieszanek lodowych. Frezer lodowy – zmrażanie płynnej mieszanki lodowej. Ubijaczka – ubijanie i napowietrzenie mas cukierniczych. Szatkownica i rozdrabniacz z utrzymywaniem stałej temperatury rozdrabnianego produktu (proces schładzania).
Programowalny schładzacz produktów cukierniczych.

Urządzenia wielofunkcyjne
Multifunkcyjne urządzenia
Ribot 10/18/30/60 – przeznaczonych dla branży cukierniczej, lodziarskiej, gastronomicznej i piekarskiej, a także do pracowni czekolady.
Ribot pozwala na zaprogramowanie pracy w celu zaoszczędzenia czasu, energii i pieniędzy, aby błyskawicznie wyprodukować: ciasta, ganasze, wyroby czekoladowe, lody, sorbety, risotto, nadzienia, zupy, buliony mięsne i warzywne,
sosy pomidorowe, mięsne i rybne; majonez, sos beszamelowy, polentę, fondue, duszone mięso, klopsiki, gotowane mięsa, bazy, potrawy gotowane na parze, gotowane mięso i ryby itd.
Robot 10/18/30/60 litrów
Ribot to kontrolowana temperatura w zakresie od -15°C do +110°C.
Zapewnia, że produkt osiągnie optymalne parametry, a cechy urządzenia pozwolą na zwiększenie produkowanej ilości wyrobów
i zapewnienie ich powtarzalności. Różne składniki: masło, jajka i cukier łączą się lepiej i szybciej.
Dzięki regulowanym obrotom mieszadła z zakresu 30 - 500 obrotów na minutę. Produkcja w lodziarni i cukierni


Nasza oferta

Produkcja
cukiernicza
Oferujemy rozwiązania od A do Z. Od projektu do realizacji. Zapewniamy szkolenie i doradztwo.
Wdrażamy technologię Telme. Modernizujemy pracownie cukiernicze i lodów. Zapewniamy fachowy serwis i opiekę również pogwarancyjną
W naszym asortymencie znajdują się: urządzenia dla małych i średnich cukierni, dużych zakładów produkcji cukierniczej. Oferujemy pasteryzatory, frezery, urządzenia do produkcji kremów i urządzenia wielofunkcyjne typu Ribot
Pasteryzatory Evopasto 30/60/120
Pasteryzatory Ecomix 60/120/180
Frezery z poziomym cylindrem
Frezery z pionowym cylindrem
Cremagel 5/10/20 litrów
Produkcja kremów Termocrema 150 litrów