One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.


PRODUKCJA KALETEK
Linia do produkcji kaletek to :
-
Temperówka do czekolady T35
-
System dozowania czekolady
-
Tunel chłodniczy / szafa chłodnicza
-
Wydajność 100 kg na godzinę.
-
Długość linii z tunelem tylko 6 m

PASTYLKI CZEKOLADOWE
KALETKI
Automatyczna produkcja pastylek czekoladowych 35.000 sztuk i 100 kg / godz.
Linie do produkcji czekolad i wyrobów czekoladowych

PASTYLKI CZEKOLADOWE
KALETKI
Produkcja pastylek czekoladowych
Pomat przekształciło temperówkę do czekolady T 35 w automat do produkcji kaletek czekoladowych.
Połączenie temperówki do czekolady z automatycznym dozownikiem i tunelem chłodniczym pozwaliło zautomatyzować produkcję pastylek czekoladowych osuągając 35.000 sztuk - 100 kg pastylek czekoladowych na godzinę.
Wyposażone tak stanowisko stwarza nieograniczone możłiwości do produkcji również czekolad, pralin, czekoladek i oblewanie wszelkich wyrobów czekoladą.
Pomati : system do produkcji pastylek czekoladowych :
-
Temperówka do czekolady T 35
-
Dozownik do kaletek
-
Tunel chłodniczy Pomati od 4m do 12m długości
-
Zbiornik do topienia czekolady - opcja do pracy ciągłej wielogodzinnej.
-
System sterowania Start i Stop
-
Małe ( kompaktowe ) wymiary

Temperówki do czekolady
-
Wykonane ze stali nierdzewnej w gat. 304.
-
Pojemność zbiornika od 9 kg do 50 kg
-
Podgrzewany stół wibracyjny
-
Programowane dozowanie lub manualne za pomocą pedału.
-
Podgrzewany zbiornik czekolady
-
Podwójny układ grzania zbiornika i spirali Archimedesa.
-
Demontowana spirala Archimedesa umożliwiająca łatwe czyszczenie urządzenia.
-
Opcjonalnie system do oblewania czekoladą
-
Akcesoria do dekoracji
-
Moc od 1,2 kW do 3,5 kW
-
zasilanie 400 V / 50 Hz

System do oblewania wyrobów składa się z :
-
Przenośnik siatkowy o szerokości od 180 mm do 320 mm
-
Głowicy do tworzenia kurtyny
-
Głowica do tworzenia wzorów - opcja
-
Systemy nadmuchu do tworzenia fal i zgarniania nadmiaru czekolady
-
Lampy grzewczej
-
Tunelu chłodniczego Pomati
-
Wydajność do 170 kg czekolady na godzinę
