Produkcja lodów

Urządzenie cukiernicze do produkcji lodów

Lodowe urządzenia Telme - niezawodne, profesjonalne do każdego rodzaju lodów

Lody tradycyjne - to lody robione zazwyczaj na miejscu w lodziarni, kawiarni i  sprzedawane na porcje. Określenie tradycyjne odnosi się przede wszystkim do sposobu produkcji. Polega on na zamrażaniu w maszynie do lodów niewielkich (od kilku do kilkunastu kg) porcji mieszanki. Maszyny do takiej produkcji są zwykle używane przez rzemieślników, więc często dla lodów tradycyjnych stosuje się zamiennie nazwę lody rzemieślnicze. Urządzenia do produkcji lodów to : Ribot, Cremagel, Ecogel, Practica, Extragel, Profigel

Ribot w cukierni i lodziarni

Ribot  Wielofunkcyjne (multisektorowe ) urządzenie cukiernicze do produkcji lodów, kremów, ciast, musów...itd, które łączy lepiej i szybciej produkty, a programowalne i automatyczne działanie urządzenia upraszcza produkcję, oszczędzając czas i energię. Pojemność zbiornika od 10 do 60 litrów

Kontrolowane parametry pracy urządzenia gwarantują, że ​​ cukiernicze i piekarnicze wyroby będą produkowane w powtarzalnym procesie produkcji oraz z stałą jakością i wydajnością

Urządzenia Combi do produkcji lodów

 

Telme oferuje wielofunkcyjne urządzenia, w których: przygotujesz wszystkie klasyczne kremy oraz inne specjały cukiernicze; wykonasz pasteryzację i frezowanie różnych

mieszanek lodowych.

01/  CREMAGEL

Combigel.jpg

02/   COMBIGEL

Pastogel.jpg

03/   PASTOGEL

Frezery do produkcji lodów

 

Frezery do produkcji lodów tradycyjnych, rzemieślniczych, sorbetów i innych. Sterowanie automatyczne lub manualne, elektromechaniczna kontrola. Urządzenia wyposażone są w transparentną pokrywę ułatwiającą przeprowadzanie kolejnych kroków mieszania i chłodzenia. 

Automat daje możliwość przygotowania lodów z naturalnych, świeżych składników i gwarantuje uzyskanie produktów o pożądanej teksturze i konsystencji.

 

Frezery :

  • To jednoczesne mieszanie i schładzanie mieszanki

  • Łatwy demontaż elementów ułatwia utrzymanie urządzenia w czystości

  • możliwość postawienia na stole 

  • zabezpieczenie zatrzymujące pracę urządzenia przy otwartej pokrywie

  • Poziomy lub pionowy cylinder umożliwia tworzenie lodów o większym napowietrzeniu

  • Możliwość zaprogramowania własnych programów wg preferencji użytkownika

  • Menu z możliwością wyboru języka

  • Nowoczesny design

  • Cicha praca

  • prędkości mieszadła dla lepszej jakości i gęstości produkowanych lodów

  • Zintegrowany system oszczędzania energii.

  • Chłodzenie wodą

  1. Frezery VBF z pionowym cylindrem

  2. Frezery HBF z poziomym cylindrem

01/  ECOGEL

Extragel

03/   EXTRAGEL

Practica

02/   PRACTICA

Profigel.jpg

04/   PROFIGEL

email-icon-email-png.png

CUKIERNIA I LODZIARNIA

Telme od ponad 30 lat produkuje wydajne urządzenia cukiernicze

. Produkty Telme są przygotowane do ciężkiej codziennej pracy przy produkcji lodów, kremów, ciast i innych 

wyrobów cukierniczych

BMC Polska G.K

02-467 Warszawa

ul. Stawy 5

woj. mazowieckie

NIP 5223154151

+48 22 571 80 77

+48 506 691 996

+48 571 415 484

+48 791 674 918

biuro@bmcpolska.com

        © 2030 BMC Polska