Packint logo.png

OFERTA PACKINT

  • Packint to cała technologia Bean to Bar
  • Młyny kulowe
  • Konsze i prasy do tłoczenia masła kakowego
  • Piece do prażenia ziaren kakowca
  • Przesiewacze ziaren, technologia wstępnej rafinacji 

PRASA DO TŁOCZENIA

CZEKOLADA

Produkcja czekolady Bean to Bar od ziarna do czekolady

Packint oferuje prasę do tłoczenia tłuszczu kakaowego ( masła )

 
Prasa masło kakaowe

PRASA

Produkcja własnej czekolady to kontrola wszystkich procesów  produkcji zaczynając od doboru ziaren kakaowca. Niepowtarzalny smak, doskonała jakość, możliwość wzbogacania produkcji własnymi komponentami.

Prasa do produkcji tłuszczu kakaowego ( masła kakaowego )

Do produkcji wszystkich kuwertur i do większości gatunków czekolad (wszystkich tzw. deserowych) potrzebny jest dodatek tłuszczu kakaowego.

Przez wymieszanie miazgi kakaowej, o najczęściej spotykanej zawartości tłuszczu 55%, z cukrem-pudrem w stosunku l : l otrzymuje się masę czekoladową o zawartości 27,5% tłuszczu.

Tak mała ilość tłuszczu nie może zapewnić masie czekoladowej prawidłowej dla formowania półpłynnej w temperaturze ok. 30 C konsystencji

Minimalna ilość tłuszczu do produkcji czekolad deserowych wynosi około 30-32%. Brakującą ilość tłuszczu należy dodać w czasie produkcji mas czekoladowych.

Produkcja własnej czekolady to kontrola wszystkich procesów  produkcji zaczynając od doboru ziaren kakaowca. Niepowtarzalny smak, doskonała jakość, możliwość wzbogacania produkcji własnymi komponentami.

Produkcja Bean to bar rozpoczyna się od selekcji ziaren kakaowca, poprzez prażenie, śrutowanie, mielenie, rafinację, konszowanie dochodząc do temperowanie czekolady i produkcji tabliczek czekoladowych, pralin, czekoladek, czekolady, kończąc na pakowaniu.

 
Prasa do tłoczenia masła kakaowego
press to zoom
Konsza
press to zoom
Prasa do tłoczenia
press to zoom
Konszowanie czekolady
press to zoom
Konasz i młyn kulowy
press to zoom
Konsza
press to zoom
1/1