Produkcja pralin dozownik.jpg

CZEKOLADOWE TECHNOLOGIE

POMATI

Pomati to 50 lat doświadczeń w cukierniach, lodziarniach, gastronomii, piekarniach, a także w małych i średnich fabrykach cukierniczych. 

Nasza oferta urządzeń do  produkcji wyrobów czekoladowych to Oblewarki do czekolady, Dozowniki One Shot do produkcji pralin, temperówki do czekolady, tunele chłodnicze i  komory chłodnicze , drażetkarki, oraz karuzele do figur czekoladowych.

Automatyczne linie produkcyjne :

  • Linia do oblewania czekoladą

  • Linia do produkcji pralin i nadziewanych czekolad

  • Linia do produkcji czekolad

  • Linia do produkcji pastylek, dropsów czekoladowych

  • Produkcja galaretek - automatyczne dozowniki

Temperówka do czekolady.jpg

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY

Produkcja pralin.jpg

PRODUKCJA

PRALIN

Tunel%20Pomati_edited.jpg

TUNELE I KOMORY

CHŁODNICZE

Gotowe czekoladki Pomati.jpg

PRODUKCJA

CZEKOLAD

Drażetkarka.jpg

DRAŻETKARKI

POWLEKARKI

Czekoladowa babka.JPG

OBLEWANIE

CZEKOLADĄ

Młyn kulowy.jpg

MŁYNY KULOWE

PACKINT

Bean to bar

PRODUKCJA CZEKOLADY BEAN TO BAR

Zbiornik do topienia czekolady.jpg

ZBIORNIKI DO TOPIENIA CZEKOLADY

Formy poliwęglanowe.jpg

FORMY DO PRALIN I CZEKOLAD

Karuzela_studząca.jpg

KARUZELE DO FORM

POMATI

KONFEKCJONOWANIE

SORTOWANIE LICZENIE

graficzne Stripes

Maszyny i urządzenia Pomati

Maszyny i urządzenia do produkcji pralin, czekolad oraz wyrobów czekoladowych

Posiadamy szereg rozwiązań i maszyn gastronomicznych umożliwiających produkcję czekolady oraz wyrobów czekoladowych. Każde z urządzeń zaprojektowane zostało z najwyższej jakości stali nierdzewnej oraz innych materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Dokładamy wszelkich starań, aby oferowane przez nas produkty były w pełni funkcjonalne i łatwe w demontażu oraz utrzymaniu w czystości.

 

Bogaty asortyment urządzeń do produkcji czekolady oraz wyrobów czekoladowych to między innymi:
    • temperówki do czekolady,
    • urządzenia do produkcji czekoladek i pralinek nadziewanych,
    • tunele chłodnicze,
    • drażetarki do czekolady i karmelu,
    • systemy do oblewania produktów czekoladą.

Maszyny i urządzenia do produkcji czekolady
Packint i Pomati

Produkcja wyrobów czekoladowych

Jesteśmy przekonani, że nic nie smakuje lepiej niż kawałek czekolady i pyszna kawa przygotowana w profesjonalnym ekspresie do kawy. Ale czy każdy wie, jak skomplikowanym procesem jest produkcja wyrobów czekoladowych?

Ziarna kakaowca poddaje się procesom fermentacji, suszeniu oraz prażeniu. Następnie wytwarza się z nich tak zwaną miazgę kakaową. Kolejnym krokiem jest przerobienie miazgi na masło czekoladowe. Na tym etapie taki półsurowiec można wykorzystywać w urządzeniach produkcyjnych i tworzyć z niego różnorodne kombinacje czekolad, pralin, batoników i innych słodkości. Nasze urządzenia towarzyszą zakładom produkcyjnym na każdym etapie produkowania czekolady, tworząc zróżnicowane i rozbudowane linie produkcyjne. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą BMC Polska!

Linia%20do%20czekolad_edited.jpg