One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.

Pionowe frezery do lodów

Pionowe frezery do produkcji lodów rzemieślniczych, naturalnych.
Solidne, niezawodne, o prostej konstrukcji frezery PRACTICA Telme
Pionowe frezery modele Practica i EcoGel VBF, chłodzone wodą lub powietrzem o wydajności od 25 do 160 litrów na godzinę.
Frezery do produkcji lodów rzemieślniczych
KLUCZOWE CECHY PIONOWYCH FREZERÓW
-
Jakość lodów jak w tradycyjnych pionowych frezerach
-
Kompaktowa budowa (niewielkie wymiary szczególnie polecane dla produkcji w punktach sprzedaży).
-
Wysoka zdolność przekazywania chłodzenia poprzez ściany i dno cylindra (szczególnie istotna podczas procesu opróżniania).
-
Transparentna duża pokrywa (zapewniająca doskonałą widoczność produktu podczas każdego kroku frezowania).
-
Zdejmowane skrobaki (skutecznie frezujące poprzez przyleganie do powierzchni cylindra dzięki dociskowi poprzez frezowaną masę lodową).
-
Kontrolowany czas cyklu (tak aby otrzymać idealną teksturę i konsystencję).

Frezery pionowe
PRACTICA
PRATICA frezer firmy TELME posiada pionowy cylinder frezujący.
Ramię mieszadła podnosi masę lodową do góry a grawitacją sprowadza ją ponownie ku dołowi. Lody są skutecznie mieszane podczas frezowania. Kontrolowany czas cyklu powala na szybką produkcje, wysoką jakość lodów oraz pożądana teksturę i konsystencję.
Temperatura podczas cyklu frezowania zapewnia takie same efekty niezależnie od ilości przygotowanych lodów.
Proces ekstrakcji lodów może być przerwany nawet na kilka minut bez zmiany ich konsystencji. Maszyna utrzymuje wewnątrz cylindra wyfrezowane lody w doskonałej kondycji. Optymalną ekstrakcję uzyskuje się poprzez zmianę kierunku mieszadeł i podwójnym zwiększeniu ich prędkości. Profesjonalny prysznic myjący, celowo zainstalowany na zewnątrz, umożliwia jego różnorodny sposób użycia.
Frezery do lodów dają możliwość przygotowania lodów z naturalnych, świeżych składników i gwarantują uzyskanie produktów o pożądanej teksturze i konsystencji. Doskonale sprawdzają się jako wyposażenie kawiarni, lodziarni czy restauracji. Umożliwiają przygotowanie każdego rodzaju lodów, a dzięki rozbudowanym funkcjom oraz możliwościom personalizacji usprawniają i ułatwiają pracę.
Maksymalna produkcja od 50 do 75 litrów na godzinę.

