top of page
  • Krzysztof Nałęcz

Zalety wielofuncyjnych maszyn Ribot

Profesjonalne przygotowywanie wyrobów cukierniczych składa się z wielu czynności, które należy wykonywać bardzo precyzyjnie, przez określoną ilość czasu i w odpowiedniej kolejności. Takich powtarzalnych zadań jest wiele, bywają niezwykle pracochłonne, ale to właśnie one składają się na oczekiwane rezultaty. Jednak współcześnie cukiernicy nie wszystko muszą robić własnymi rękami. Istnieją takie maszyny, które mogą ich wyręczyć w pracach, które pochłaniają cenny czas i energię. Doskonałym tego przykładem są wielofunkcyjne urządzenia Ribot.


Kuchenny pomocnik do (wielu) zadań specjalnych


Multifunkcyjne urządzenie Ribot przeznaczone jest dla branży gastronomicznej, lodziarskiej, cukierniczej i piekarniczej, a także czekoladziarni. Jest to sprzęt, który potrafi miksować, mieszać w obydwu kierunkach, ciąć, rozdrabniać, gotować, podgrzewać, pasteryzować, temperować, schładzać, frezować oraz mrozić. Odpowiada za szereg procesów, które są programowalne w czasie i ustawiane w dowolnej kolejności. Jego możliwości są wręcz nieograniczone, dlatego też może być wykorzystany do różnorodnych zadań. Ribot jest zaawansowany technologicznie i jest w stanie zaspokoić nawet najbardziej wygórowane wymagania. Sprawdza się zarówno w niewielkich partiach produktów, jak i w dużych zakładach przemysłowych.


Co potrafi Ribot?


Wielofunkcyjna maszyna Ribot ma mnóstwo zalet. Znacząco przyspiesza pracę, sprzyja powtarzalności produkcji, wyręcza w prostych, ale absorbujących czynnościach, które pochłaniają cenny czas. Minimalizuje przy tym ryzyko występowania błędów, takich jak przypalenie czy dodanie złych proporcji składników. Oprócz tego wpływa na zwiększenie bezpieczeństwa pracy.


Urządzenie może być wykorzystane do różnych zadań. W piekarniach i cukierniach jest w stanie szybciej i lepiej łączyć surowce. Programowanie i automatyczne działanie upraszcza produkcję. Sprawdza się też przy produkcji lodów rzemieślniczych oraz czekolady. W branży gastronomicznej umożliwia prozdrowotne, nieinwazyjne gotowanie w stałej, kontrolowanej temperaturze, zachowując przy tym walory organoleptyczne żywności i wydobywając pełny bukiet smakowy produktów.


Jesteś zainteresowany możliwościami wielofunkcyjnego urządzenia Ribot? Zapraszamy do kontaktu z naszą firmą.

0 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page