- Krzysztof Nałęcz
Produkcja Czekolad
Pomati stworzyła automatyczną linie do produkcji czekolad. Wykorzystując Temperówkę do czekolady T 35 lub T 20 i T-line otrzymujemy małą lecz wydajną linie do produkcji czekolad.
T-line to :
1. Automatyczny dozownik czekolady
2. Magazynek na formy
3. Przenośnik automatyczny
4. Stół wibracyjny

Prawdziwa transformacja temperówki do czekolady w linię do produkcji czekolad.
Wydajność to od 4 do 6 form na minutę.
To 1000 tabliczek czekolady na godzinę.Czekolada
System pozwala produkować szybko i tanio czekoladki, czekolady i batony czekoladowe. Kształt zależy od formy wylewanej czekoladą. Cały proces jest automatyczny i prosty w obsłudze dla personelu.
System współpracuje z temperówkami do czekolady T20 i T35
Linia do ciągłej produkcji czekolad składa się z :
1. Zbiornik do topienia czekolad Tank 150
2. Temperówka do czekolady T 20 lub T 35
3. System T-line do produkcji czekolad
4. Tunel chłodniczy lub komora chłodnicza 175 /275
