• Krzysztof Nałęcz

Cukiernia maszyny i urządzenia Telme

Aktualizacja: mar 5

Podział urządzeń firmy TELME ze względu na specyfikę produkcji i zakresu działania.


Multifunkcyjne urządzenie model Ribot – przeznaczonych dla branży gastronomicznej, lodziarskiej, cukierniczej i piekarniczej a także czekoladziarni. Wielofunkcyjne urządzenia

Ribot potrafią miksować, mieszać w obydwu kierunkach, ciąć, rozdrabniać, gotować, podgrzewać, pasteryzować, temperować, schładzać, frezować oraz mrozić.

Wszystkie procesy mogą być programowalne w czasie i ustawiane w dowolnej kolejności według życzenia klientów.




Pasteryzatory do lodów o pojemnościach od 30 do 180 litrów.

Lodziarnie, producenci lodów rzemieślniczych to miejsca w których do produkcji własnej, zdrowej oraz zgodnej z wymogami mieszanki niezbędny jest właśnie wysokiej jakości pasteryzator sterowany w przejrzysty i intuicyjny sposób.

Pionowe frezery model Practica i EcoGel VBF, chłodzone wodą lub powietrzem o wydajności od 25 do 160 litrów na godzinę,

Poziome frezery model HBF chłodzone wodą o wydajności od 70 do 100 litrów na godzinę,

Do produkcji kremów model CremaGel o wydajnościach o 1 do 10 kg na cykl. Za pomocą tych urządzeń można wykonać wiele nadzień i kremów wykorzystywanych w cukiernictwie np.: crème anglaise, krem maślany, krem bavarian, dżem owocowy, sos owocowy, sos nocella, mus, lukier, panna cotta, zabaione, krem kataloński, pudding, sos karmelowy, żelatyna, ptasie mleczko itp.

Połączenie pasteryzatora i frezera pionowego model PastoGel o wydajnościach od 10 do 60 litrów na godzinę to maszyny Combi przeznaczone do pasteryzowania i frezowania lodów w jednym cylindrze pionowym,

Połącznie pasteryzatora i frezera poziomowego CombiGel o wydajnościach od 15 do 60 litrów na godzinę to maszyny Combi wyposażone w dwa cylindry pionowe umożliwiające mieszanie i pasteryzowanie jednego smaku w tym samym czasie, co inny produkt, który jest mieszany i mrożony


Połączenie pasteryzatora i ferezera poziomego HBF Combi o wydajnościach od 50 do 70 litrów na godzinę z cylindrem poziomym oraz zbiornikiem podgrzewającym, nadaje się do wyrobu lodów przy użyciu specyficznej receptury smakowej, na przykład czekolady w różnych jej typach: biała, mleczna, ciemna, gorzka itp.


Urządzenie multifunkcyjne model TermoCrema o wydajnościach od 15 do 60 kilogramów na cykl nadaje się do mieszania, miksowania i blendowania z optymalną prędkością i w temperaturze regulowanej w zakresie od +1 do + 105 ° C. Maszyny stosowane są do obróbki takich składników jak mleko, śmietana, mleko w proszku, mąki, owoce, cukier, dekstroza, jaja, emulgatory, stabilizatory itp. niezbędne do klasycznych kremów, ciast i wypieków, produktów gastronomicznych i różnych mieszanek i baz lodowych

Maszyny do lodów włoskich model SoftGel do lodów miękkich i jogurtu mrożonego

Automaty do bitej śmietany modele Prima,Beta,Continuo

Mini frezery gastronomiczne do lodów Gel oraz Poker

Mini frezery model GelShow skierowane do sprzedaży impulsowej.


Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

BMC Polska G.K

02-467 Warszawa

ul. Stawy 5

woj. mazowieckie

NIP 5223154151

+48 22 571 80 77

+48 506 691 996

+48 571 415 484

+48 791 674 918

marketing@bmcpolska.pl

  • Czarny Instagram Ikona
  • Pinterest - Czarny Krąg
  • Czarny Facebook Ikona
  • Czarny Twitter Ikona
  • Czarny YouTube Ikona

        © 2030 BMC Polska

bmc-logotyp.png