
Piece do prażenia orzechów
Oferujemy rozwiązania od A do Z.
Od projektu do realizacji.
Zapewniamy szkolenie i doradztwo.
Wdrażamy technologie.

POLECAMY
Drażetkarki
Powlekarki
Drażetkarki Pomati i Rollermac
Pojemności bębna
od 8 kg do 200 kg
Od Projektu
do Realizacji
Szkolimy i doradzamy.
Wdrażamy technologie od A do Z
Również modernizujemy pracownie
cukiernicze, czekolady.


Prażenie orzechów
Piec przeznaczony jest do prażenia surowców roślinnych takich jak : orzechy laskowe, arachidowe, pistacje, migdały, ziarno kakaowca, ziarno słonecznika i inne.
Orzechy są bezpośrednio ogrzewane przez promieniowanie cieplne i konwekcję powietrza, co gwarantuje wysoką jakość i smak palonych produktów.
Szybki wzrost temperatury, dobre właściwości izolacyjne, stabilna wydajność, niskie zużycie energii.
Opatentowany system chłodzenia produktów, pozwala na eliminacje z powierzchni orzecha pozostałości łusek.

Piece do prażenia orzechów
Piece do prażenia orzechów, migdałów, pistacji...itp. o wydajnościach
30/50/100/200 kg na cykl produkcyjny.
Grzanie gazowe, cylinder studzący wraz z mieszadłem, sterowanie elektroniczne, całkowicie programowalne. Automatyzacja parametrów prażenia i studzenia.

Nasza oferta
Prażenie
orzechów
Proces prażenia orzechów, migdałów, zielonych pistacji, niezbędny do osiągnięcia bogactwa smaku i właściwego zabarwienia produktów. Zasilany gazem ( 75% oszczędności w porównaniu do elektrycznego ). Podwójny płaszcz chłodzący bębna do studzenia.
Prażenie na zasadzie konwekcji dzięki temu uzyskujemy jednolitą temperaturę. Niektóre orzechy są bardzo delikatnie dla tego tak ważne jest utrzymywanie równomiernej temperatury. Dzięki temu unikamy spalenia ich i utraty walorów smakowych. Kontrola prędkości mieszania surowca w bębnie chłodzącym jest regulowana, co pozwala uniknąć pękaniu ziaren.
Linie do batonów, nugatu
Kotły cukiernicze
Produkcja draży w cukierni