Ecomix pasteryzator.jpg
graficzne Stripes

Produkcja lodów

  • Termocrema 30 / 60 / 150 litrów - wielofunkcyjny pasteryzator, produkcja kremów, past, ganaszy
  • Pasteryzatoryserii Professional i Top level  od 30 - 180 litrów
  • Evopasto 30/60/120
  • Ecomix  60/120/180
Ecomix pasteryzator.jpg

PASTERYZATORY

ECOMIX T

Ribot 30 T Telme.jpg

RIBOT 10/18/30/60

TELME

Evopasto.jpg

PASTERYZATORY

EVOPASTO

Termocrema

TERMOCREMA 30/60/150

PRODUKCJA KREMÓW

graficzne Stripes

Maszyny i urządzenia TELME

Podział urządzeń firmy TELME ze względu na specyfikę produkcji i zakresu działania.

Multifunkcyjne urządzenie model Ribot – przeznaczonych dla branży gastronomicznej, lodziarskiej, cukierniczej i piekarniczej a także czekoladziarni.

Wielofunkcyjne urządzenia Ribot potrafią miksować, mieszać w obydwu kierunkach, ciąć, rozdrabniać, gotować, podgrzewać, pasteryzować, temperować, schładzać, frezować oraz mrozić. Wszystkie procesy mogą być programowalne w czasie i ustawiane w dowolnej kolejności według życzenia klienta.

Ribot to sprzęt o nieograniczonych wręcz możliwościach, nie mających sobie równych na rynku, zdolny zaspokoić wymagania nawet zakładów przemysłowych w produkcji testowych, niewielkich partii produktu np: w zakładach masarskich, zakładach przetwórstwa owoców jako serce każdej salki technologicznej.

Pasteryzatory do lodów o pojemnościach od 30 do 180 litrów.

Lodziarnie, producenci lodów rzemieślniczych to miejsca w których do produkcji własnej, zdrowej oraz zgodnej z wymogami mieszanki niezbędny jest właśnie wysokiej jakości pasteryzator sterowany w przejrzysty i intuicyjny sposób.

Za pomocą tych urządzeń można wykonać wiele nadzień i kremów wykorzystywanych w cukiernictwie np.: crème anglaise, krem maślany, krem bavarian, dżem owocowy, sos owocowy, sos nocella, mus, lukier, panna cotta, zabaione, krem kataloński, pudding, sos karmelowy, żelatyna, ptasie mleczko itp.

Pasteryzatory do lodów są urządzeniami, które z powodzeniem wykorzystywane są w lodziarniach i lokalach zajmujących się produkcją lodów domowej roboty. Pasteryzator jest urządzeniem niezbędnym w tego typu przedsięwzięciach, ponieważ umożliwia higieniczną produkcję mieszanek do lodów.

 

Dzięki zaawansowanej technologii oraz wysokiej jakości komponentów pozwala na zredukowanie ilości bakterii znajdujących się w półproduktach przed rozpoczęciem produkcji lodów. Zabieg pasteryzacji nie pogarsza właściwości odżywczych i smakowych finalnego produktu. W naszym asortymencie znajdują się maszyny włoskiej firmy TELME. Posiadają bezpieczny dla produktów spożywczych pośredni system grzania z użyciem ciekłego czynnika grzewczego. Ponadto urządzenie wyposażone jest przeźroczystą pokrywę wykonaną z poliwęglanu umożliwiającą wgląd w proces pasteryzacji oraz dodawanie surowców w dowolnym momencie cyklu.

Maszyny i urządzenia TELME

Pasteryzatory do lodów produkcji TELME to urządzenia wysokiej jakości. Posiadają bezpieczny dla produktów spożywczych pośredni system grzania z użyciem ciekłego czynnika grzewczego. 

Ponadto urządzenia posiadają przeźroczystą pokrywę wykonaną z poliwęglanu umożliwiającą wgląd w proces pasteryzacji oraz dodawanie surowców w dowolnym momencie cyklu.

Ecomix pasteryzator.jpg