PACKINT
PRODUKCJA CZEKOLADY
Od ziarna kakaowca do czekolady
Bean to Bar
Produkcja czekolady

Packint oferuje linie do produkcji czekolady o wydajności od 10 kg do 1200 kg na godz.
PRODUKJCA WYROBÓW CZEKOLADOWYCH
Produkcja wyrobów czekoladowych
PRODUKCJA CZEKOLADY
Produkcja czekolady

Packint to 40 lat doświadczeń.
Sercem linii do produkcji czekolady typu Bean to Bar jest Młyn kulowy. Packint jest światowym liderem eksportującym swoje urządzenia do ponad 70 krajów.
Urządzenia do produkcji czekolady firmy Packint zmieniły oblicze czekolady. Nasze młyny kulowe to jakość gdzie otrzymujemy czekoladę o 18-20 mikronach
SOTU 100 KG
Produkcja własnej czekolady to kontrola wszystkich procesów produkcji zaczynając od doboru ziaren kakaowca. Niepowtarzalny smak, doskonała jakość, możliwość wzbogacania produkcji własnymi komponentami.
Produkcja Bean to bar rozpoczyna się od selekcji ziaren kakaowca, poprzez prażenie, śrutowanie, mielenie, rafinację, konszowanie dochodząc do temperowanie czekolady i produkcji tabliczek czekoladowych, pralin, czekoladek, czekolady, kończąc na pakowaniu.
W czasie produkcji głównymi etapami mającymi wpływ na końcowy smak, zapach, aromat, jakość końcowego wyrobu – jest prażenie ziaren i konszowanie.