PACKINT

PRODUKCJA CZEKOLADY

Od ziarna kakaowca do czekolady

Bean to Bar

Produkcja czekolady

Ziarno kakaowca.jpg

Packint oferuje linie do produkcji czekolady o wydajności od 10 kg do 1200 kg na godz.

PRODUKJCA WYROBÓW CZEKOLADOWYCH

Produkcja wyrobów czekoladowych

Młyn_kulowy_Packint.jpg

Młyny kulowe do produkcji czekolady, past orzechowych, kremów. Wydajności od 30 kg do 250 kg

MŁYNY KULOWE

Packint logo.png
Prasa_do_tłoczenia_tłuszczu_kakaowego.jp

Czekolada jest uszlachetniana masłem

( tłuszczem kakowym )

PRASA DO TŁOCZENIA MASŁA KAKOWEGO

Packint logo.png
czekolada choco.png

Packint to urządzenia do produkcji płynnej czekolady. Wydajności rzemieślnicze i przemysłowe.

STREFA CZEKOLADY

Packint logo.png
Konsza.jpg

Konsze Packint od 100 do 500 kg na cykl produkcyjny.

KONSZOWANIE CZEKOLADY

Packint logo.png
Packint_Roaster.jpg

Nowoczesne piece do prażenie  ziaren kakowca, orzechów, pestek...itp

PIECE DO PRAŻENIA

Packint logo.png

 Systemy do oblewania zatemperowaną czekoladą produktów cukierniczych

OBLEWANIE CZEKOLADĄ

Logo pomati.png

PRODUKCJA CZEKOLADY

Produkcja czekolady

Produkcja czekolady

Packint to 40 lat doświadczeń. 

Sercem linii do produkcji czekolady typu Bean to Bar jest Młyn kulowy. Packint jest światowym liderem eksportującym swoje urządzenia do ponad 70 krajów.

Urządzenia do produkcji czekolady firmy Packint zmieniły oblicze czekolady. Nasze młyny kulowe to jakość gdzie otrzymujemy czekoladę  o 18-20 mikronach

SOTU 100 KG

Produkcja własnej czekolady to kontrola wszystkich procesów  produkcji zaczynając od doboru ziaren kakaowca. Niepowtarzalny smak, doskonała jakość, możliwość wzbogacania produkcji własnymi komponentami.

Produkcja Bean to bar rozpoczyna się od selekcji ziaren kakaowca, poprzez prażenie, śrutowanie, mielenie, rafinację, konszowanie dochodząc do temperowanie czekolady i produkcji tabliczek czekoladowych, pralin, czekoladek, czekolady, kończąc na pakowaniu.

W czasie produkcji głównymi etapami mającymi wpływ na końcowy smak, zapach, aromat, jakość końcowego wyrobu – jest prażenie ziaren i konszowanie.

PRODUKCJA CZEKOLADY