Packint logo.png

OFERTA PACKINT

  • Packint to cała technologia Bean to Bar
  • Młyny kulowe
  • Konsze i prasy do tłoczenia masła kakowego
  • Piece do prażenia ziaren kakowca
  • Przesiewacze ziaren, technologia wstępnej rafinacji 

MŁYNY KULOWE

CZEKOLADA

Produkcja czekolady Bean to Bar od ziarna do czekolady

Packint oferuje młyny kulowe do przemysłu i produkcji rzemieślniczej

 
Młyn kulowy

Młyny kulowe

Młyn kulowy – poznaj urządzenia cukiernicze PACKINT Wyposażony  w kule o różnych średnicach pełniących funkcje mielników.

Młyn kulowy jest powszechnie używany do milenia składników średnio- twardych i miękkich. Dodatkowym atutem jest możliwość mielenia składników na sucho jak również na mokro.

W naszych młynach kulowych używamy stopów przeciwzużyciowych, a nasze stopy na kulki, wałek, ramiona i cylinder mają 650HB stopni Brinella, ponad 3 razy więcej od innych stosowanych u mniej doświadczonych producentów.

Dlaczego materiał musi być twardy ?

Ponieważ w przeciwnym razie  zużycie mediów rafinacyjnych (kule, wałek, ramiona, cylinder)  psuje maszyny (1-2 lata żywotności dla młyna )

Zanieczyszczenie CZEKOLADY żelazem i metalami ciężkimi. Czekolada może smakować metalem, może stać się zjełczała i może zawierać chrom i nikiel, jeśli maszyny są wykonane z niewłaściwych materiałów. Młyny kulowe Packint to 40 lat doświadczeń.

Produkcja własnej czekolady to kontrola wszystkich procesów  produkcji zaczynając od doboru ziaren kakaowca. Niepowtarzalny smak, doskonała jakość, możliwość wzbogacania produkcji własnymi komponentami.

 

Maszyny i urządzenia do produkcji czekolady. Jesteśmy od ponad 40 lat na rynkach całego świata. Packint czekoladowe technologie

Młyny kulowe