Młyn kulowy.JPG
graficzne Stripes

Młyny kulowe

  • Packint to cała technologia Bean to Bar
  • Młyny kulowe
  • Konsze i prasy do tłoczenia masła kakowego
  • Piece do prażenia ziaren kakowca
  • Przesiewacze ziaren, technologia wstępnej rafinacji 
 
Młyn kulowy

Młyny kulowe 30/50/100/150

graficzne Stripes

Młyny kulowe

Młyn kulowy – poznaj urządzenia cukiernicze PACKINT Wyposażony  w kule o różnych średnicach pełniących funkcje mielników.

Młyn kulowy jest powszechnie używany do milenia składników średnio- twardych i miękkich. Dodatkowym atutem jest możliwość mielenia składników na sucho jak również na mokro.

W naszych młynach kulowych używamy stopów przeciwzużyciowych, a nasze stopy na kulki, wałek, ramiona i cylinder mają 650HB stopni Brinella, ponad 3 razy więcej od innych stosowanych u mniej doświadczonych producentów.

Dlaczego materiał musi być twardy ?

Ponieważ w przeciwnym razie  zużycie mediów rafinacyjnych (kule, wałek, ramiona, cylinder)  psuje maszyny (1-2 lata żywotności dla młyna )

Zanieczyszczenie CZEKOLADY żelazem i metalami ciężkimi. Czekolada może smakować metalem, może stać się zjełczała i może zawierać chrom i nikiel, jeśli maszyny są wykonane z niewłaściwych materiałów. Młyny kulowe Packint to 40 lat doświadczeń.

Produkcja własnej czekolady to kontrola wszystkich procesów  produkcji zaczynając od doboru ziaren kakaowca. Niepowtarzalny smak, doskonała jakość, możliwość wzbogacania produkcji własnymi komponentami.

Młyny kulowe

Młyn kulowy.JPG