PACKINT

MŁYNY KULOWE

MŁYNY KULOWE

CZEKOLADA

Produkcja czekolady Bean to Bar od ziarna do czekolady

Packint oferuje młyny kulowe do przemysłu i prodkcji rzemieślniczej

Packint_Młyn_kulowy_easy_konsza.JPG

Młyny kulowe

Młyn kulowy – poznaj urządzenia cukiernicze PACKINT Wyposażony  w kule o różnych średnicach pełniących funkcje mielników.

Młyn kulowy jest powszechnie używany do milenia składników średnio- twardych i miękkich. Dodatkowym atutem jest możliwość mielenia składników na sucho jak również na mokro.

W naszych młynach kulowych używamy stopów przeciwzużyciowych, a nasze stopy na kulki, wałek, ramiona i cylinder mają 650HB stopni Brinella, ponad 3 razy więcej od innych stosowanych u mniej doświadczonych producentów.

Dlaczego materiał musi być twardy ?

Ponieważ w przeciwnym razie  zużycie mediów rafinacyjnych (kule, wałek, ramiona, cylinder)  psuje maszyny (1-2 lata żywotności dla młyna )

Zanieczyszczenie CZEKOLADY żelazem i metalami ciężkimi. Czekolada może smakować metalem, może stać się zjełczała i może zawierać chrom i nikiel, jeśli maszyny są wykonane z niewłaściwych materiałów. Młyny kulowe Packint to 40 lat doświadczeń.

Produkcja własnej czekolady to kontrola wszystkich procesów  produkcji zaczynając od doboru ziaren kakaowca. Niepowtarzalny smak, doskonała jakość, możliwość wzbogacania produkcji własnymi komponentami.

PACKINT

PRODUKCJA CZEKOLADY

Maszyny i urządzenia do produkcji czekolady. Jesteśmy od ponad 40 lat na rynkach całego świata. Packint czekoladowe technologie

Packint_Młyn_kulowy_linia_bean_to_bar.JP

MŁYNY KULOWE

        © 2030 BMC Polska

BMC Polska G.K

02-467 Warszawa

ul. Stawy 5

woj. mazowieckie

NIP 5223154151

+48 22 571 80 77

+48 506 691 996

+48 571 415 484

+48 791 674 918

marketing@bmcpolska.pl