PACKINT

młyny kulowe

Od ziarna kakaowca do czekolady

Młyny kulowe

Produkcja czekolady

Packint oferuje młyny kulowe przemysłowe i do produkcji rzemieślniczej

młyny kulowe packint

Młyny kulowe

Produkcja czekolady

Packint oferuje młyny kulowe przemysłowe i do produkcji rzemieślniczej

Młyn kulowy – poznaj urządzenia cukiernicze PACKINT Wyposażony  w kule o różnych średnicach pełniących funkcje mielników.

Młyn kulowy jest powszechnie używany do milenia składników średnio- twardych i miękkich. Dodatkowym atutem jest możliwość mielenia składników na sucho jak również na mokro.

W naszych młynach kulowych używamy stopów przeciwzużyciowych, a nasze stopy na kulki, wałek, ramiona i cylinder mają 650HB stopni Brinella, ponad 3 razy więcej od innych stosowanych u mniej doświadczonych producentów.

Dlaczego materiał musi być twardy ?

Ponieważ w przeciwnym razie  zużycie mediów rafinacyjnych (kule, wałek, ramiona, cylinder)  psuje maszyny (1-2 lata żywotności dla młyna )

Zanieczyszczenie CZEKOLADY żelazem i metalami ciężkimi. Czekolada może smakować metalem, może stać się zjełczała i może zawierać chrom i nikiel, jeśli maszyny są wykonane z niewłaściwych materiałów.

Młyny kulowe Packint to 25 lat doświadczeń.

Nasze młyny kulowe są maszynami przemysłowymi, po prostu na małą skalę, których zadaniem jest ciągłe wytwarzanie czekolady, a nie pokazy. Linie jakie oferuje Packint to wydajność od 10 kg do 1200 kg na godzinę. Dla produkcji rzemieślniczej oferujemy młyny o wielkości wsadu 

30 kg, 50 kg i 100 kg, Mill 50 i Mill 130

młyny kulowe packint

Młyny kulowe

Technologia Packint  Młyn kulowy MOD.Mill/50 i MOD MILL/130

Pojemność 50 kg i 100 kg

Wydajność 50 kg i 100 kg na godzinę - przy wsadzie produktu do wytworzenia masy kakaowej, zaczynając od wstępnej rafinacji kakao przy wielkości 50 mikronów otrzymujemy czekoladę o 18-20 mikronach

Wydajność 25 kg i 50 kg na godzinę  - przy wsadzie produktu do wytworzenia masy kakaowej, zaczynając od wstępnej rafinacji kakao przy wielkości 200 mikronów

( z przeszkolonymi operatorami i przy użyciu lukru cukier przy 80 mikronach). otrzymujemy czekoladę  o 18-20 mikronach

Obudowa wykonana  ze stali kwasoodpornej w gat. 304.

Części wewnętrzne ( cylinder, kule, wałek, ramiona) wykonane ze stopu stali 650HB stopni Brinella - stopów przeciwzużyciowe.

Chłodzenie wodą

Pompa do recyrkulacji produktu i rozładowania przy końcu cyklu produkcji.

Elektroniczna kontrola temperatury grzania i chłodzenia produktu.

Panel sterujący PLC z dotykowym ekranem ( również w rękawiczkach )

Wyrzut gotowego produktu zaworem trójdrożnym

Wyposażony w filtr magnetyczny ( separator magnetyczny )

Możliwość podłączenia gorącego powietrza w celu usunięcia kwasowości / wilgoci

Przyłącze sprężonego powietrza pod butlą, w komplecie z 2 anodami

młyny kulowe packint

        © 2030 BMC Polska

BMC Polska G.K

02-467 Warszawa

ul. Stawy 5

woj. mazowieckie

NIP 5223154151

+48 22 571 80 77

+48 506 691 996

+48 571 415 484

+48 791 674 918

marketing@bmcpolska.pl