
Młyny
kulowe
Oferujemy rozwiązania od A do Z.
Od projektu do realizacji.
Zapewniamy szkolenie i doradztwo.
Wdrażamy technologie.

POLECAMY
Młyny
kulowe
Młyny kulowe Packint to młyny tzw. niskich prędkości.
Pojemność od 10 kg do 200 kg.
Produkcja
czekolady


OFERTA
Produkcja czekolady
Bean to Bar.
Młyny kulowe niskich prędkości, pojemność 10/30/50/100 kg.
Kule i narzędzia mielenia wykonane ze stopu avional o twardości 650 HB.
Produkcja własnej czekolady, to kontrola wszystkich parametrów

Młyny kulowe
W naszych młynach kulowych używamy stopów przeciwzużyciowych, a nasze stopy na kulki, wałek, ramiona i cylinder mają 650HB stopni Brinella, ponad 3 razy więcej od innych stosowanych u mniej doświadczonych producentów.
Dlaczego materiał musi być twardy ?
Ponieważ w przeciwnym razie zużycie mediów rafinacyjnych (kule, wałek, ramiona, cylinder) psuje maszyny (1-2 lata żywotności dla młyna ) Zanieczyszczenie czekolady żelazem i metalami ciężkimi. Czekolada może smakować metalem, może stać się zjełczała i może zawierać chrom i nikiel, jeśli maszyny są wykonane z niewłaściwych materiałów. Młyny kulowe Packint to 40 lat doświadczeń.
Młyny Kulowe
Produkcja Bean to bar rozpoczyna się od selekcji ziaren kakaowca, poprzez prażenie, śrutowanie, mielenie, rafinację, konszowanie dochodząc do temperowanie czekolady i produkcji tabliczek czekoladowy, pralin, czekoladek, czekolady, kończąc na konfekcjonowaniu, pakowaniu.


Nasza oferta

Młyny kulowe
Młyny
kulowe
Oferujemy młyny kulowe tzw. niskich prędkości, bezpieczne przy produkcji czekolady. Dzięki temu końcowy produkt nie będzie przypalony i nie zmieni smaku.
Produkcja własnej czekolady to kontrola
wszystkich procesów produkcji zaczynając od doboru ziaren kakaowca.
Niepowtarzalny smak, doskonała jakość, możliwość wzbogacania produkcji, własnymi komponentami. Poznaj technologię firmy Packint
Młyny kulowe niskich prędkości
Konszowanie czekolady
Produkcja czekolady Bean to Bar