top of page

Młyny kulowe
Produkcja czekolady Bean to Bar
Produkcja czekolady
Automatyzacja produkcji, powtarzalna jakość
W naszych młynach kulowych używamy stopów przeciwzużyciowych, a nasze stopy na kulki, wałek, ramiona i cylinder mają 650HB stopni Brinella, ponad 3 razy więcej od innych stosowanych u mniej doświadczonych producentów.
Dlaczego materiał musi być twardy ?
Ponieważ w przeciwnym razie zużycie mediów rafinacyjnych (kule, wałek, ramiona, cylinder) psuje maszyny (1-2 lata żywotności dla młyna ) Zanieczyszczenie czekolady żelazem i metalami ciężkimi. Czekolada może smakować metalem,
może stać się zjełczała i może zawierać chrom i nikiel, jeśli maszyny są wykonane z niewłaściwych materiałów. Młyny kulowe Packint to 40 lat doświadczeń.

Produkcja czekolady Bean to Bar




bottom of page