top of page
mlyn-kulowy

Młyny kulowe

Produkcja czekolady Bean to Bar

Produkcja czekolady, pralin, batonów, Bean to Bar

produkcja-czekolady

Czekolada i praliny

Produkcja własnej czekolady. To stała kontrola wszystkich procesów  produkcji zaczynając od doboru ziaren kakaowca.

Niepowtarzalny smak, doskonała jakość, i przede wszystkim możliwość wzbogacania produkcji czekolady własnymi komponentami.

Produkcja czekolady

Automatyzacja produkcji, powtarzalna jakość

W naszych młynach kulowych używamy stopów przeciwzużyciowych, a nasze stopy na kulki, wałek, ramiona i cylinder mają 650HB stopni Brinella, ponad 3 razy więcej od innych stosowanych u mniej doświadczonych producentów.

 

Dlaczego materiał musi być twardy ?

Ponieważ w przeciwnym razie  zużycie mediów rafinacyjnych (kule, wałek, ramiona, cylinder) psuje maszyny (1-2 lata żywotności dla młyna ) Zanieczyszczenie czekolady żelazem i metalami ciężkimi. Czekolada może smakować metalem,

może stać się zjełczała i może zawierać chrom i nikiel, jeśli maszyny są wykonane z niewłaściwych materiałów. Młyny kulowe Packint to 40 lat doświadczeń.

mlyn-kulowy

Produkcja czekolady Bean to Bar

mlyn-kulowy

Oblewanie czekoladą

Automatyzacja pracy, wysoka wydajność.

Oferujemy automatyczne temperówki do czekolady. Wydajność od 20 do 190 kg na godzinę. Główne zalety to niezawodność, wysoka wydajność trwałość, automatyczna produkcja.

oblewanie-czekolada
bottom of page