Produkcja pralin.jpg

CZEKOLADOWE TECHNOLOGIE

POMATI  ROLLERMAC  PACKINT

Nasza oferta urządzeń do  produkcji wyrobów czekoladowych to Oblewarki do czekolady, Dozowniki One Shot do produkcji pralin, temperówki do czekolady, tunele chłodnicze i  komory chłodnicze , drażetkarki, oraz karuzele do figur czekoladowych. Bean to Bar od ziarna do czekolady oferta Packint

Automatyczne linie produkcyjne :

  • Linia do oblewania czekoladą

  • Linia do produkcji pralin i nadziewanych czekolad

  • Linia do produkcji czekolad

  • Linia do produkcji czekolady Bean to Bar

  • Produkcja galaretek - automatyczne dozowniki

Temperówka do czekolady.jpg

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY

Produkcja pralin.jpg

PRODUKCJA

PRALIN

Tunel%20Pomati_edited.jpg

TUNELE I KOMORY

CHŁODNICZE

Gotowe czekoladki Pomati.jpg

PRODUKCJA

CZEKOLAD

Drażetkarka.jpg

DRAŻETKARKI

POWLEKARKI

Czekoladowa babka.JPG

OBLEWANIE

CZEKOLADĄ

Młyn kulowy.jpg

MŁYNY KULOWE

PACKINT

Bean to bar

PRODUKCJA CZEKOLADY BEAN TO BAR

Zbiornik do topienia czekolady.jpg

ZBIORNIKI DO TOPIENIA CZEKOLADY

graficzne Stripes

Maszyny i urządzenia

Idealne nadziewane pralinki, smakowicie prezentujące się polewy na tortach to tylko niektóre z kuszących możliwości jakie zapewnia profesjonalny sprzęt cukierniczy. Urządzenia do produkcji pralin i czekolady, tunele chłodnicze, oblewarkii, oraz szereg innych rozwiązań technologicznych pozwala stworzyć nowoczesne zaplecze technologiczne. Dostępne w naszej ofercie urządzenia zapewniają dywersyfikacje sprzedaży, mnogość produktów oraz najwyższą jakość pracy.


W naszym asortymencie znajdują się między innymi maszyny do produkcji pralin, batonów, nadziewanych czekolad włoskiej firmy Pomati, która eksportuje swój sprzęt do ponad 100 krajów na niemal wszystkich kontynentach. Proponujemy także urządzenia do produkcji cukierniczej i lodów marki Telme, włoskiej firmy działającej na rynku
od ponad 35 lat.
Dostępny w ofercie sprzęt dedykowany jest do cukierni, lodziarni i pokrewnych obiektów gastronomicznych.
Oferujemy maszyny do produkcji czekolad, batonów, czekolad, pianek, galaretek, lodów, kremów, ciasta, sorbetów, granity, żelek, nadzienia i konfekcjonowania produktów.  

Sprzęt odznacza się solidnym wykonaniem, dzięki zastosowaniu dobrych jakościowo materiałów i rozwiązań
technologicznych. Ponadto zapewnia płyną pracę i nie sprawia trudności w obsłudze czy konserwacji.

Maszyny i urządzenia

Produkcja własnej czekolady to kontrola wszystkich procesów  produkcji zaczynając od doboru ziaren kakaowca. Niepowtarzalny smak, doskonała jakość, możliwość wzbogacania produkcji własnymi komponentami.

Produkcja Bean to bar rozpoczyna się od selekcji ziaren kakaowca, poprzez prażenie, śrutowanie, mielenie, rafinację, konszowanie dochodząc do temperowanie czekolady i produkcji tabliczek czekoladowych, pralin, czekoladek,

czekolady, kończąc na pakowaniu.

W czasie produkcji głównymi etapami mającymi wpływ na końcowy smak, zapach, aromat, jakość końcowego wyrobu – jest prażenie ziaren i konszowanie.