Logo pomati.png

OBEWANIE CZEKOLADĄ

   Linia do oblewania czekoladą składa się z  :

OBLEWANIE CZEKOLADĄ

OBLEWARKI

Produkcja wyrobów cukierniczych oblewanych czekoladą

Linie do oblewania czekoladą wyrobów cukierniczych od góry, od dołu i łącznie

Czekoladowa babka.JPG

LINIA DO OBLEWANIA

CZEKOLADĄ

Oblewanie zatemperowaną czekoladą 

Temperówki Pomati T8, T10, T20, T35 są od ponad 50 lat używane na całym świecie i cieszą się uznaniem klientów. Główne ich zalety to niezawodność i prostota obsługi. 

Doskonale sprawdzają się w procesie oblewania zatemperowana czekoladą. 

Urządzenie może być wyposażone w dodatkowe przystawki, dozującą i dekorującą. 

 

Wyposażając stanowisko w tunel chłodniczy Pomatii stwarzamy nieograniczone możliwości produkcji : pralin, batonów, czekolad, ciast oblanych czekoladą, ciastek. śliwki w czekoladzie i innych owoców.

Pomati : system do oblewania czekoladą :

  • Krycie kurtyną ( oblewanie ) górne,  boczne i dolne czekoladą

  • Zintegrowany z temperówką do czekolady T8, T10, T20, T35

  • Regulowana prędkość przenośnika od 0 do 2m/s

  • Szerokość przenośnika od 180 mm do 320 mm

  • System sterowania Start i Stop

  • Regulowany nadmuch  do zgarniania nadmiaru czekolady

  • Dmuchawa z regulowaną wysokością

  • Aplikacja do kurtynowego krycia wyrobów

  • Aplikacja do dekorowania np ciastek

  • Prosta konstrukcja łatwa do  mycia

  • Małe ( kompaktowe ) wymiary

Temperówka do czekolady i tunel chłodnic
 

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY

  • Wykonane ze stali nierdzewnej  w gat. 304.

  • Pojemność zbiornika od 9 kg do 50 kg

  • Podgrzewany stół wibracyjny

  • Programowane dozowanie lub manualne za pomocą pedału.

  • Podgrzewany zbiornik czekolady

  • Podwójny układ grzania zbiornika i spirali Archimedesa.

  • Demontowana spirala Archimedesa umożliwiająca łatwe czyszczenie urządzenia.

  • Opcjonalnie system do oblewania czekoladą

  • Akcesoria do dekoracji

  • Moc od 1,2 kW do 3,5 kW

  • zasilanie 400 V / 50 Hz

System do oblewania wyrobów składa się z  :

  1. Przenośnik siatkowy o szerokości od 180 mm do 320 mm

  2. Głowicy do tworzenia kurtyny 

  3. Głowica do tworzenia wzorów - opcja

  4. Systemy nadmuchu do tworzenia fal i zgarniania nadmiaru czekolady

  5. Lampy grzewczej 

  6. Tunelu chłodniczego Pomati

  7. Wydajność do 170 kg czekolady na godzinę

 
Czekolada i lody
press to zoom
Oblewanie czekoladą
press to zoom
Tunel chłodniczy
press to zoom
Oblewanie czekoladą
press to zoom
Oblewarka do czekolady
press to zoom
Dekorowanie czekoladą
press to zoom
Temperówka do czekolady T 10
press to zoom
Dozownik czekolady
press to zoom
1/1