POMATI
OBLEWANIE CZEKOLADĄ
OBLEWANIE CZEKOLADĄ
OBLEWARKI
Produkcja wyrobów cukierniczych oblewanych czekoladą
Linie do oblewania czekolada od góry, od dołu i łacznie wyrobów cukierniczych
OBLEWANIE CZEKOLADĄ
LINIA DO OBLEWANIA
CZEKOLADĄ
Oblewanie zatemperowaną czekoladą
Temperówki Pomati T8, T10, T20, T35 są od ponad 50 lat używane na całym świecie i cieszą się uznaniem klientów. Główne ich zalety to niezawodność i prostota obsługi.
Doskonale sprawdzają się w procesie oblewania zatemperowana czekoladą.
Urządzenie może być wyposażone w dodatkowe przystawki, dozującą i dekorującą.
Wyposażając stanowisko w tunel chłodniczy Pomatii stwarzamy nieograniczone możliwości produkcji : pralin, batonów, czekolad, ciast oblanych czekoladą, ciastek. śliwki w czekoladzie i innych owoców.
Pomati : system do oblewania czekoladą :
-
Krycie kurtyną ( oblewanie ) górne, boczne i dolne czekoladą
-
Zintegrowany z temperówką do czekolady T8, T10, T20, T35
-
Regulowana prędkość przenośnika od 0 do 2m/s
-
Szerokość przenośnika od 180 mm do 320 mm
-
System sterowania Start i Stop
-
Regulowany nadmuch do zgarniania nadmiaru czekolady
-
Dmuchawa z regulowaną wysokością
-
Aplikacja do kurtynowego krycia wyrobów
-
Aplikacja do dekorowania np ciastek
-
Prosta konstrukcja łatwa do mycia
-
Małe ( kompaktowe ) wymiary
OBLEWANIE CZEKOLADĄ
Temperówki do czekolady
-
Wykonane ze stali nierdzewnej w gat. 304.
-
Pojemność zbiornika od 9 kg do 50 kg
-
Podgrzewany stół wibracyjny
-
Programowane dozowanie lub manualne za pomocą pedału.
-
Podgrzewany zbiornik czekolady
-
Podwójny układ grzania zbiornika i spirali Archimedesa.
-
Demontowana spirala Archimedesa umożliwiająca łatwe czyszczenie urządzenia.
-
Opcjonalnie system do oblewania czekoladą
-
Akcesoria do dekoracji
-
Moc od 1,2 kW do 3,5 kW
-
zasilanie 400 V / 50 Hz
System do oblewania wyrobów składa się z :
-
Przenośnik siatkowy o szerokości od 180 mm do 320 mm
-
Głowicy do tworzenia kurtyny
-
Głowica do tworzenia wzorów - opcja
-
Systemy nadmuchu do tworzenia fal i zgarniania nadmiaru czekolady
-
Lampy grzewczej
-
Tunelu chłodniczego Pomati
-
Wydajność do 170 kg czekolady na godzinę