logo_BMC_orange (2).png

BMC Polska | Praliny i czekolada | Kotły do czekolady

ZBIORNIKI DO CZEKOLADY

KOTŁY DO CZEKOLADY

Kotły do rozpuszczania i mieszania czekolady :

 

Konstrukcja :

  • W całości wykonana ze stali kwasoodpornej.

  • Podwójny płaszcz wodny.

  • Zewnętrzna izolacja z wełny .

  • Mieszadło ze skośnymi zgarniaczami (szybkość ok. 16 rpm).

  • Zawór spustowy na dnie.

  • Zawór spustowy z boku.

  • Silnik umiejscowiony poniżej zbiornika.

  • Suche elementy grzewcze.

  • Bardzo dokładny termostat z podwójnym cyfrowym wyświetlaczem.

  • Dodatkowo mechaniczny termostat bezpieczeństwa.

  • Centralny panel operacyjny.

  • Połączenie z dopływem wody w celu przyspieszenia procesu studzenia.

 

Trójfazowy silnik 380-420 V 50 Hz lub 220-240 V 50/60 Hz lub 200 V 50/60 Hz.

Opcjonalnie :

  • Stacja pompująca z pompą do czekolady/cukru.

  • Podwójnie powlekane stałe bądź dające się przystosować nierdzewne rury.

  • Regulacja prędkości ramienia mieszającego.

  • Kurek spustowy przy dnie i/lub z boku kotła.

  • Silnik o większej mocy.

  • Kółka z dużą wytrzymałością.

  • Dodatkowe ogrzewanie pozostałych produktów.

 

Wymiary :  Najczęstsze rozmiary: 170, 240, 500, 1000 i 2000 litrów.
Na życzenie: inne rozmiary.

Please reload

Kotły do czekolady
Produkcja pralin One Shot

Faktoria Czekolady

BMC Polska G.K

02-467 Warszawa

ul. Stawy 5

woj. mazowieckie

NIP 5223154151

+48 22 571 80 77

+48 506 691 996

+48 571 415 484

+48 791 674 918

biuro@bmcpolska.com

        © 2030 BMC Polska