ROLLERMAC

wielofunkcyjne kotły

wielofunkcyjne kotły cukiernicze

Produkcja wyrobów cukierniczych karmel, nugat, toffi

produkcja cukiernicza

Produkcja nugatu

wielofunkcyjne kotły serii dan 5-30 l

Rollermac oferuje wielofunkcyjne urządzenie do produkcji : nugatu, karmelu, cukierków, galaretek, pasty ptysiowej, pasty migdałowej oraz past o podobnej konsystencji. Dzięki wysokim temperaturom urządzenie można wykorzystać do produkcji batonów zbożowych, chrupiące batony, dżemy, żelki cukiernicze, chrupkiego karmelizowanego cukru, karmelu oraz podobnego asortymentu. Wydajność od 5 kg do 80 kg na cykl produkcyjny

DAN 5TCP/K niezwykle profesjonalne urządzenie to nowa generacja do maszyn do produkcji nugatu twardego i miękkiego zbudowana jest ze stali kwasoodpornej i aluminium lotniczego (wysoce wytrzymałego stopu aluminium, miedzi, magnezu i silikonu)
Opatentowane urządzenie, jest wszechstronne i może również służyć do produkcji dżemów, kremów, różnych past lub spełniać rolę topielnika do czekolady.

Model TCP-K jest również w stanie osiągnąć znacznie wyższe temperatury (do 280 ° zamiast 130 °), a tym samym może służyć do produkcji chrupiącego czarnego nugatu („croccante” - karmelizowany cukier).

Model z rozszerzeniem CV ma system gotowania z technologią próżniową : urządzenie posiada pompę i okap z pleksiglasu. Dzięki temu gotujemy  w optymalny sposób i w krótszym czasie przy zachowaniu oryginalnych cech organoleptycznych i zachowaniu naturalnego koloru

Wydajność : 5/7 kg produktu gotowego na każdy proces wytwarzania nugatu

DAN 15 TCP / K  wydajność 15/17 kg

DAN 30 TCP  wydajność 30/32 kg . Zbiornik grzany jest na całej powierzchni, automatyczny wyrzut gotowego produktu ( przechył )

Rozmiar:

DAN 5 TCP - mm 720x500x700h

DAN 15 TCP - mm 1100x750x900h

DAN 30 TCP - mm 1200x900x1100h

piece do prażenia orzechów

Produkcja nugatu

wielofunkcyjne kotły serii dar 80 l

Maszyna do produkcji nugatu.

Wydajność 80/83 kg produktu gotowego.
Produkcja ciasta nugatowego odbywa się w zbiorniku ze stali nierdzewnej, z podwójnym płaszczem grzewczym  do 130 ° C. Termostat kontroluje temperaturę przetwarzania. Prędkość obrotowa jest kontrolowana przez falownik. 
Rezultatem jest jednorodne ciasto, bogate w powietrze o niskiej wilgotności, wypełnione produktami o niezmienionych właściwościach.

Wyjmowany mikser łopatkowy - głowica obrotowa. Maszyny są zaprojektowane tak, aby zapewnić niezawodność, solidność i całkowity brak wibracji. Ogrzewanie: para lub gaz LPG / metan

Urządzenie typu  DAR 80 SE
Taki sam opis modelu maszyny Dar 80, ale dodatkowo z możliwością ustawienia czasów pracy i prędkości. Operator może ustawić wymagany program roboczy i dane: są one wizualizowane na wyświetlaczu. Podwójny panel sterowania.

Urządzenie typu  DAR 80 F
Taki sam opis modelu maszyny Dar 80, ale bez głowicy skrętnej (maszyna stała).

Urządzenie typu  DAR 80 E
Ten sam opis modelu maszyny Dar 80, ale z ogrzewaniem elektrycznym i bez głowicy (ruch od dołu).

Urządzenie typu  DAR 80 rib
Ten sam opis modelu maszyny Dar 80 E, ale także z automatycznym systemem obracania zbiornika dla łatwego rozładunku produktu końcowego. Opatentowana maszyna, która jest szczególnie wszechstronna, jest idealna do nugatu, ale także świetnie nadaje się do produkcji dżemów, kremów, oraz różnych past

produkcja nugatu

BMC Polska G.K

02-467 Warszawa

ul. Stawy 5

woj. mazowieckie

NIP 5223154151

+48 22 571 80 77

+48 506 691 996

+48 571 415 484

+48 791 674 918

marketing@bmcpolska.pl

        © 2030 BMC Polska