Extragel
Frezery do produkcji lodów tradycyjnych, rzemieślniczych, sorbetów i innych. Sterowanie automatyczne lub manualne, elektromechaniczna kontrola. Urządzenia wyposażone są w transparentną pokrywę ułatwiającą przeprowadzanie kolejnych kroków mieszania i chłodzenia.
Automat daje możliwość przygotowania lodów z naturalnych, świeżych składników i gwarantuje uzyskanie produktów o pożądanej teksturze i konsystencji.
PRODUKCJA LODÓW
Frezery Extragel nowoczesne urządzenia do lodów rzemieślniczych firmy TELME
Poziomy cylinder oferuje znaczące korzyści: wysoką wydajność, łatwe napełnianie, szybki wyrzut gotowych lodów
Krótki czas cyklu zamrażania pozwala na produkcję lodów jakości premium.
Wysoka skuteczność schładzania zapewnia identyczny rezultat niezależnie od ilości frezowanej mieszanki.
Dzięki tym cechom frezery TELME od wielu lat spełniają oczekiwania klientów i profesjonalistów.
Frezer do lodów Extragel posiada poziomy cylinder frezujący.
Lody są skutecznie mieszane podczas frezowania.
Temperatura podczas cyklu frezowania zapewnia takie same efekty niezależnie od ilości przygotowanych lodów.
Proces ekstrakcji lodów może być przerwany nawet na kilka minut bez zmiany ich konsystencji. Maszyna utrzymuje wewnątrz cylindra wyfrezowane lody w doskonałej kondycji.
Optymalną ekstrakcję uzyskuje się poprzez zmianę kierunku mieszadeł i podwójnym zwiększeniu ich prędkości.
Extragel to :
-
Wysoka wydajność
-
Intuicyjny interfejs przyjazny dla operatora
-
Napowietrzanie do 40%
-
Szybki wyrzut
-
Atrakcyjna cena
Zdefiniowane programy ułatwiają pracę operatora:
11 programów w tym
3 dowolnie modyfikowalne programy
użytkownika.
Prędkość skrobaków modyfikowana w każdym z programów.