One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.

Oblewanie czekoladą

LINIA DO OBLEWANIA CZEKOLADĄ
POMATI
-
Temperówka do czekolady T8/T10/T20/T35
-
Pas do oblewania czekoladą od góry, podlewanie od dołu i łącznie
-
Tunel chłodniczy / Szafa chłodnicza
-
Zbiornik do topienia czekolady - opcjonalnie

Linia do oblewania czekoladą
Temperówki Pomati T8, T10, T20, T35 są od ponad 50 lat używane na całym świecie i cieszą się uznaniem klientów. Główne ich zalety to niezawodność i prostota obsługi.
Doskonale sprawdzają się w procesie oblewania zatemperowana czekoladą. Urządzenie może być wyposażone w dodatkowe przystawki, dozującą i dekorującą. Wyposażając stanowisko w tunel chłodniczy Pomatii stwarzamy nieograniczone możliwości produkcji : pralin, batonów, czekolad, ciast oblanych czekoladą, ciastek. śliwki w czekoladzie i innych owoców.
System do oblewania czekoladą
Przenośnik siatkowy o szerokości od 180 mm do 320 mm
-
Głowicy do tworzenia kurtyny
-
Głowica do tworzenia wzorów - opcja
-
Systemy nadmuchu do tworzenia fal i zgarniania nadmiaru czekolady
-
Lampy grzewczej
-
Tunelu chłodniczego Pomati
-
Wydajność do 170 kg czekolady na godzinę

Oblewanie czekoladą
Pomati : system do oblewania czekoladą
-
Krycie kurtyną ( oblewanie ) górne, boczne i dolne czekoladą
-
Zintegrowany z temperówką do czekolady T8, T10, T20, T35
-
Regulowana prędkość przenośnika od 0 do 2m/s pełna synchronizacja z tunelem
-
Szerokość przenośnika od 180 mm do 320 mm
-
System sterowania Start i Stop ułatwiający organizację pracy
-
Regulowany nadmuch do zgarniania nadmiaru czekolady, efekt fali
-
Aplikacja do kurtynowego krycia wyrobów
-
Aplikacja do dekorowania np. ciastek, babek, ciast, batonów
-
Prosta konstrukcja łatwa do mycia
-
Małe ( kompaktowe ) wymiary, duże wydajności

