CHOCOLATE TECHNOLOGY

Produkcja pralin - czekolad

Komory chłodnicze

Urządzenie cukiernicze do produkcji wyrobów czekoladowych

Komory chłodnicze

Produkcja wyrobów czekoladowych

Komory chłodnicze mogą być dostosowane do istniejącej linii produkcyjnej.

Zainstalowano innowacyjne chłodzenie pionowe "Air Flow" gdzie system pozwala na równomierne rozprowadzenie zimnego powietrza poprzez 4 kolumny wewnątrz

komory tunelu.

Recyrkulacja powietrza w połączeniu z układem chłodzenia o wysokiej wydajności umożliwia zmniejszenie zużycia energii i gwarantuje niską zawartość wilgoci - co jest niesłychanie ważne przy produkcji wyrobów czekoladowych min pralin, batonów czekolad.

Temperatury i czasy chłodzenia są programowane za pomocą panelu dotykowego ekranu. Unikalna kompaktowa konstrukcja pozwala na instalacje w dowolnych pomieszczeniach. Czynnikiem chłodzącym jest zimne powietrze, które krąży w zamkniętym obiegu.

 

Linia do produkcji pralin

Komory chłodnicze

POMATI

Linie do produkcji pralin o wydajnościach od 35 kg do 140 kg na godzinę, długość to 5 tylko metrów

Szafy chłodnicze Pomati to pierwszy tunel Pomati w wersji pionowej, o kompaktowych

wymiarach jego wymiary to tylko 2 m szerokości a osiąga wydajność jak w 20 metrowym klasycznym tunelu.

Oszczędność to 90% na przestrzeni.

 
1/5
Tunel chłodniczy pionowy