
Frezery do produkcji lodów
Produkcja lodów rzemieślniczych

Frezery do produkcji lodów
Produkcja lodów
Kluczowe cechy poziomych frezerów
Poziomy cylinder, oraz mieszadło ze stali nierdzewnej wyposażone w wymienne skrobaki umożliwiające pełne wykorzystanie mocy chłodniczej wysokowydajnego kompresora. Otwór spustowy po zakończeniu cyklu zmrażania umożliwia szybkie opróżnianie cylindra. Podczas wyrzucania powstaje atrakcyjny wyraźny efekt „grzebienia” na powierzchni lodów.
Prysznic (opcja) dla skutecznego czyszczenia i maksymalnej higieny. Umożliwia płynną regulację mocy strumienia wody oraz regulację jego temperatury (opcja).
Półka duża, z regulacją wysokości i kratką ociekową - optymalna dla kuwet i tub.
Cykl pracy sterowany poprzez czas i temperaturę doskonały dla uzyskania perfekcyjnej tekstury i konsystencji
Produkcja lodów rzemieślniczych
Lodziarnia - cukiernia - gastronomia
Frezer poziomy EXTRAGEL Telme:
Produkują dużej ilości lodów w porównaniu do innych urządzeń o takiej samej mocy,
Urządzenie pozwala na uzyskanie kremowych lodów o napowietrzeniu ponad 40%, . Produkują suche lody o optymalnej strukturze.
Posiada dużą półkę z regulowaną wysokością odpowiednią
dla kuwet lub tub.
Urządzenie wyposażone w inwerter

Produkcja w cukierni i lodziarni




Produkcja
lodów
MIESZANKI NA CYKL 3,5 - 16 L
CZAS CYKLU PRODUKCJI 5 -12 min.
WYDAJNOŚĆ
70-100 l/h.
