top of page
Telme.jpg

Frezery do produkcji lodów

Produkcja lodów rzemieślniczych

Produkcja lodów rzemieślniczych.

Frezery poziome Extragel

produkcja-lodow

Frezery do produkcji lodów

Produkcja lodów

Kluczowe cechy poziomych frezerów 

Poziomy cylinder, oraz  mieszadło ze stali nierdzewnej wyposażone w wymienne skrobaki umożliwiające pełne wykorzystanie mocy chłodniczej wysokowydajnego kompresora. Otwór spustowy po zakończeniu cyklu zmrażania umożliwia szybkie opróżnianie cylindra. Podczas wyrzucania  powstaje atrakcyjny wyraźny efekt „grzebienia” na powierzchni lodów.

Prysznic (opcja) dla skutecznego czyszczenia i maksymalnej higieny. Umożliwia płynną regulację mocy strumienia wody oraz regulację jego temperatury (opcja).

Półka duża, z regulacją wysokości i kratką ociekową -  optymalna dla kuwet i tub.

Cykl pracy sterowany poprzez czas i temperaturę doskonały dla uzyskania perfekcyjnej tekstury i konsystencji

Produkcja lodów rzemieślniczych

Lodziarnia - cukiernia - gastronomia

Frezer poziomy EXTRAGEL  Telme:

Produkują dużej ilości lodów w porównaniu do innych urządzeń o takiej samej mocy,

Urządzenie pozwala na uzyskanie kremowych lodów o napowietrzeniu ponad 40%, . Produkują suche lody o optymalnej strukturze.
Posiada dużą półkę z regulowaną wysokością odpowiednią
dla kuwet lub tub.

Urządzenie wyposażone w inwerter

frezery-do-lodow

Produkcja w cukierni i lodziarni

Produkcja kremów, past, nadzień, dżemów, lodów

Urządzenia wielofunkcyjne

Produkcja
lodów

MIESZANKI NA CYKL 3,5 - 16 L

CZAS CYKLU PRODUKCJI 5 -12 min.

WYDAJNOŚĆ
70-100 l/h.

urzadzenia-do-lodow

Ribot 10/18/30/60 l

Wielofunkcyjne urządzenia

Oferujemy wielofunkcyjne urządzenia do produkcji cukierniczej i lodów tj. Ribot.

Pasteryzator i frezer w jednym urządzeniu. Ribot pracuje w zakresie 

-16 do + 115 C. Posiada wymienne mieszadła, idealny do produkcji kremów, past, nadzień i lodów.

ribot
bottom of page