Frezer do lodów.jpg
graficzne Stripes

Produkcja lodów

Practica

FREZERY PIONOWE

PRACTICA

Extragel frezer do produkcji lodów.jpg

FREZERY POZIOME

EXTRAGEL

Ecogel.jpg

FREZERY PIONOWE

ECOGEL

Frezer do lodów.jpg

FREZERY POZIOME

PROFIGEL

Ribot 30 Telme.jpg
graficzne Stripes

Maszyny i urządzenia TELME

Podział urządzeń firmy TELME ze względu na specyfikę produkcji i zakresu działania.

Multifunkcyjne urządzenie model Ribot – przeznaczonych dla branży gastronomicznej, lodziarskiej, cukierniczej i piekarniczej a także czekoladziarni.

Wielofunkcyjne urządzenia Ribot potrafią miksować, mieszać w obydwu kierunkach, ciąć, rozdrabniać, gotować, podgrzewać, pasteryzować, temperować, schładzać, frezować oraz mrozić. Wszystkie procesy mogą być programowalne w czasie i ustawiane w dowolnej kolejności według życzenia klienta.

Ribot to sprzęt o nieograniczonych wręcz możliwościach, nie mających sobie równych na rynku, zdolny zaspokoić wymagania nawet zakładów przemysłowych w produkcji testowych, niewielkich partii produktu np: w zakładach masarskich, zakładach przetwórstwa owoców jako serce każdej salki technologicznej.

• Pionowe frezery model Practica i EcoGel VBF, chłodzone wodą lub powietrzem o wydajności od 25 do 160 litrów na godzinę,

• Poziome frezery model HBF chłodzone wodą o wydajności od 70 do 100 litrów na godzinę,
• Do produkcji kremów model CremaGel o wydajnościach o 1 do 20 kg na cykl.

Za pomocą tych urządzeń można wykonać wiele nadzień i kremów wykorzystywanych w cukiernictwie np.: crème anglaise, krem maślany, krem bavarian, dżem owocowy, sos owocowy, sos nocella, mus, lukier, panna cotta, zabaione, krem kataloński, pudding, sos karmelowy, żelatyna, ptasie mleczko itp.

Maszyny i urządzenia TELME

Frezery do produkcji lodów tradycyjnych, rzemieślniczych, sorbetów i innych. Sterowanie automatyczne lub manualne, elektromechaniczna kontrola. Urządzenia wyposażone są w transparentną pokrywę ułatwiającą przeprowadzanie kolejnych kroków mieszania i chłodzenia.

Automat daje możliwość przygotowania lodów z naturalnych, świeżych składników i gwarantuje uzyskanie produktów o pożądanej teksturze i konsystencji.

 

Zapraszamy do zapoznania się z profesjonalną listą urządzeń gastronomicznych z kategorii frezery do lodów. Niepowtarzalny, głęboki smak lodów możliwy jest do osiągnięcia dzięki współpracy funkcjonalnego sprzętu oraz najlepszej receptury. Pomogą w tym oferowane przez nas produkty.

 

Frezery do lodów dają możliwość przygotowania lodów z naturalnych, świeżych składników i gwarantują uzyskanie produktów o pożądanej teksturze i konsystencji. Doskonale sprawdzają się jako wyposażenie kawiarni, lodziarni czy restauracji. Umożliwiają przygotowanie każdego rodzaju lodów, a dzięki rozbudowanym funkcjom oraz możliwościom personalizacji usprawniają i ułatwiają pracę. Posiadamy frezery do lodów z pionowym oraz poziomym cylindrem.