graficzne Stripes
Telme

PASTERYZATORY TELME

  • Pasteryzatoryserii Professional i Top level  od 30 - 180 litrów
  • Evopasto 30/60/120 litrów
Targi Telme.jpg

Pasteryzatory Evopasto 30/60/120 L

Pasteryzatory do lodów o pojemnościach od 30 do 120 litrów.

Lodziarnie, producenci lodów rzemieślniczych to miejsca w których do produkcji własnej, zdrowej oraz zgodnej z wymogami mieszanki niezbędny jest właśnie wysokiej jakości pasteryzator sterowany w przejrzysty i intuicyjny sposób.

Za pomocą tych urządzeń można wykonać wiele nadzień i kremów wykorzystywanych w cukiernictwie np.: crème anglaise, krem maślany, krem bavarian, dżem owocowy, sos owocowy, sos nocella, mus, lukier, panna cotta, zabaione, krem kataloński, pudding, sos karmelowy, żelatyna, ptasie mleczko itp.

Solidne, niezawodne, o prostej konstrukcji Pasteryzatory EVOPASTO Prosta budowa i intuicyjna obsługa.

Świadomy wybór w atrakcyjnej cenie. W standardzie regulowane grzanie do poziomu pomiędzy 60°C a  96°C

i chłodzenie pomiędzy 0 a 20°C. 

Prosta i funkcjonalna elektronika automatycznie dobiera czas grzania w zależności od zadanej temperatury. Zawór spustowy może być całkowicie zdemontowany celem jego mycia i dezynfekcji.

EVOPASTO 120, ECOMIX 180  to pasteryzatory o największej pojemności w ofercie TELME.

Podwójny system chłodzenia pasteryzatora 180 litrowego posiada 2 kompresory mogące pracować razem lub osobno w zależności od ilości pasteryzowanej mieszanki. Wszystkie modele pasto posiadają bezpieczny dla produktu spożywczego pośredni system grzania z użyciem ciekłego czynnika grzewczego.

Maszyny i urządzenia TELME

Pasteryzatory do lodów są urządzeniami, które z powodzeniem wykorzystywane są w lodziarniach i lokalach zajmujących się produkcją lodów domowej roboty. Pasteryzator jest urządzeniem niezbędnym w tego typu przedsięwzięciach, ponieważ umożliwia higieniczną produkcję mieszanek do lodów.

EVOPASTO  zbudowany z wysokiej jakości materiałów i podzespołów zabezpiecza właściwości organoleptyczne pasteryzowanego produktu.

Użycie płynnego czynnika grzewczego zabezpiecza produkt przed przypaleniem i zapewnia równomierny rozkład temperatury na powierzchni cylindra. Proste, funkcjonalne sterowanie elektroniczne posiada "inteligentną" pamięć, która automatycznie powtarza cykl pasteryzacji, gdy zasilanie zostało przerwane.

Pasteryzatory TELME zapewniają:

zwiększoną aromatyczność produktów;

uwodnienie środków stabilizujących i części stałych;

rozpuszczanie cukrów;

rozpuszczanie tłuszczów w mieszance i utworzenie jednorodnej zawiesiny;

zwiększenie stabilności spasteryzowanej emulsji

Obróbka termiczna obejmuje ogrzewanie mieszaniny do 85°C, a następnie schłodzenie do 4°C. Pasteryzatory zapewniają szybkie przeprowadzenie procesu.

Pasteryzatory do lodów produkcji TELME to urządzenia wysokiej jakości. Posiadają bezpieczny dla produktów spożywczych pośredni system grzania z użyciem ciekłego czynnika grzewczego. 

Ponadto urządzenia posiadają przeźroczystą pokrywę wykonaną z poliwęglanu umożliwiającą wgląd w proces pasteryzacji oraz dodawanie surowców w dowolnym momencie cyklu.

Tabela-Evopasto.jpg
Evopasto.jpg