ROLLERMAC

DRAŻETKARKI

Powlekanie czekoladą

Drażetkarki Powlekarki

Bęben drażetkarski obtacza czekoladą orzechy, migdały, draże, pastylki, kawę, dmuchany ryż...itp

Drażetkarki

DRAŻETKARKI

Drażetkarka BA- 15

Powlekarki - drażetkarki  obtaczające czekoladą idealnie sprawdzają się przy powlekaniu cukierków, orzechów, migdałów, draży, pastylek, kawy, dmuchanego ryżu np. czekoladą lub inną polewą cukrową. Głównym odbiorcą tej serii powlekarek jest branża spożywcza a  w szczególności cukiernicza. Pojemność bębna 15 kg.

Temperatura i prędkość obrotów jest regulowana z panelu operatorskiego, a menu jest przyjazne dla pracownika.

Drażetki.jpg

Trwała struktura wykonana z aluminium avional (wysoce wytrzymałego stopu aluminium, miedzi, magnezu i silikonu), oraz ze stali nierdzewnej.

Bęben do obróbki produktu wykonany jest ze stali nierdzewnej, okrągły.

W celu przyspieszenia i usprawnienia procesu urządzenie wyposażono w elektroniczną regulację prędkości oraz system łatwego wyciągania bębna, co umożliwia jego szybką wymianę, (jeśli trzeba np. nabłyszczyć produkt końcowy i/lub zmienić np. typ / kolor czekolady bez uprzedniego mycia bębna i / lub przejść do innego urządzenia).

System wentylacyjny ciepłego powietrza regulujący prędkość nawiewu oraz temperaturę, służący np. do procesu „wygładzania” oraz nabłyszczenia produktu. Urządzenie jest również wyposażone w zintegrowany system chłodzenia, z możliwością kontroli temperatury na wyświetlaczu - umożliwiający wybór nadmuchu gorącym powietrzem, w temperaturze pokojowej, lub schłodzonym.

Drażetkarka BA- 15

orzechy czekoladowe.jpg

Trwała struktura wykonana z aluminium avional (wysoce wytrzymałego stopu aluminium, miedzi, magnezu i silikonu), oraz ze stali nierdzewnej.

Bęben do obróbki produktu wykonany jest ze stali nierdzewnej, okrągły.

W celu przyspieszenia i usprawnienia procesu urządzenie wyposażono w elektroniczną regulację prędkości oraz system łatwego wyciągania bębna, co umożliwia jego szybką wymianę, (jeśli trzeba np. nabłyszczyć produkt końcowy i/lub zmienić np. typ / kolor czekolady bez uprzedniego mycia bębna i / lub przejść do innego urządzenia).

System wentylacyjny ciepłego powietrza regulujący prędkość nawiewu oraz temperaturę, służący np. do procesu „wygładzania” oraz nabłyszczenia produktu. Urządzenie jest również wyposażone w zintegrowany system chłodzenia, z możliwością kontroli temperatury na wyświetlaczu - umożliwiający wybór nadmuchu gorącym powietrzem, w temperaturze pokojowej, lub schłodzonym.

DRAŻETKARKI

drażetkarki powlekarki

Drażetkarka BA- 15 FR Aut.

Obtacza czekoladą orzechy, migdały, draże, pastylki, kawę, dmuchany ryż...itp

orzechy czekoladowe.jpg

Powlekarki - drażetkarki  obtaczające czekoladą idealnie sprawdzają się przy powlekaniu cukierków, orzechów, migdałów, draży, pastylek, kawy, dmuchanego ryżu np. czekoladą lub inną polewą cukrową. Głównym odbiorcą tej serii powlekarek jest branża spożywcza a  w szczególności cukiernicza. Pojemność bębna 15 kg.

Temperatura i prędkość obrotów jest regulowana z panelu operatorskiego, a menu jest przyjazne dla pracownika.

Automatyczny System Natryskowy
Spryskiwacz automatyczny zewnętrzny do czekolady, opis:
-  wyposażony w ciśnieniowy zbiornik od 9 do 18 kg
-  niski poziom wytwarzanego hałasu
-  możliwość regulacji granulometrii czekolady
-  łatwy do wymiany i wyciągania bęben (prostsze czyszczeni

    i/lub zmiana koloru)
-  wymagany kompresor powietrza, niewielki o pojemności 24 l

    (należy dostarczyć we własnym zakresie)
-  urządzenie opatentowane przez producenta.

Info 2.png

Model BA 15 F-S

Napiecie: 380V
Waga: 100kg
Wymiary: mm800X650X1700h

ROLLERMAC

drażetkatki ba 15