Urządzenie cukiernicze do powlekania czekoladą.

Obtacza czekoladą orzechy, migdały, draże, pastylki, kawę, dmuchany ryż...itp

Powlekarki - drażetkarki  obtaczające czekoladą idealnie sprawdzają się przy powlekaniu cukierków, orzechów, migdałów, draży, pastylek, kawy, dmuchanego ryżu np. czekoladą lub inną polewą cukrową. 

Głównym odbiorcą tej serii powlekarek jest branża spożywcza a  w szczególności cukiernicza. Pojemność bębna  od 100 kg do 200 kg.

Temperatura i prędkość obrotów jest regulowana z panelu operatorskiego, a menu jest przyjazne dla pracownika. 

Drażetkarka BA 100 / 200 kg

Urządzenie służące do konfekcjonowania oraz powlekania czekoladą o wydajności

do 100 kg produktu (model BA100), oraz 200kg produktu (model BA200),

gotowego w cyklu produkcyjnym przy wyrobach o ciężarze większym

lub równym migdałowi.

Służy do produkcji: wyrobów pokrytych powłoką cukrową, do powlekania czekoladą orzechów, migdałów, dmuchanego ryżu, ciastek i wielu innych produktów.

Produkty do powlekania wprowadza się do stalowego bębna obrotowego. Urządzenie jest wyposażone w system wentylacyjny ciepłego powietrza oraz zintegrowany system chłodzenia, z możliwością kontroli temperatury na wyświetlaczu (umożliwiający wybór nadmuchu gorącym powietrzem, w temperaturze pokojowej lub schłodzonym).
Urządzenie wszechstronne i wysoce uniwersalne z możliwością sterowania
bębna, wentylacja oraz prędkością obrotową.

Model BA 100

Napięcie: 380V
Zasilanie: 8kW
Waga: 300kg
Wymiary w mm: 1400x1800x1800 h

Model BA 200

Napięcie: 380V
Zasilanie: 10kW
Waga: 400kg
Wymiary w mm: 2100x2300x2200 h

Dane techniczne :

BMC Polska G.K

02-467 Warszawa

ul. Stawy 5

woj. mazowieckie

NIP 5223154151

+48 22 571 80 77

+48 506 691 996

+48 571 415 484

+48 791 674 918

biuro@bmcpolska.com

        © 2030 BMC Polska