Cukiernia

Telme monoporcje i maszyny.JPG

CUKIERNICZE TECHNOLOGIE

TELME

Telme i Pomati to ponad 50 lat doświadczeń w cukierniach, lodziarniach, gastronomii, piekarniach, a także w małych i średnich fabrykach cukierniczych. 

Nasza oferta urządzeń do  produkcji wyrobów cukierniczych i lodowych to min.  wielofunkcyjny RIBOT,  uniwersalne urządzenie do produkcji kremów TERMOCREMA 30/60/150 litrów. 

Zawsze powtarzalna produkcja.

CUKIERNIA I LODZIARNIA TELME

Ribot 30

RIBOT 10/18/30/60

TELME

Termocrema

TERMOCREMA 30/60/150

PRODUKCJA KREMÓW

Frezer do lodów.jpg

FREZERY DO LODÓW

TELME

Ecomix pasteryzator.jpg

PASTERYZATORY

TELME

Profigel combi.jpg

URZĄDZENIA

COMBI

Szafa mroźnicza.jpg

SZAFY

CHŁODNICZE

Temperówka do czekolady.jpg

TEMPERÓWKI DO CZEKOLADY

Produkcja pralin.jpg

PRODUKCJA

PRALIN

Tunel%20Pomati_edited.jpg

TUNELE I KOMORY

CHŁODNICZE

Gotowe czekoladki Pomati.jpg

PRODUKCJA

CZEKOLAD

Drażetkarka.jpg

DRAŻETKARKI

POWLEKARKI

Czekoladowa babka.JPG

OBLEWANIE

CZEKOLADĄ

Maszyny i urządzenia do produkcji cukierniczej i lodów rzemieślniczych, naturalnych.

Podział urządzeń firmy TELME ze względu na specyfikę produkcji i zakresu działania.

Multifunkcyjne urządzenie model Ribot – przeznaczonych dla branży gastronomicznej, lodziarskiej, cukierniczej i piekarniczej a także czekoladziarni.

Wielofunkcyjne urządzenia Ribot potrafią miksować, mieszać w obydwu kierunkach, ciąć, rozdrabniać, gotować, podgrzewać, pasteryzować, temperować, schładzać, frezować oraz mrozić. Wszystkie procesy mogą być programowalne w czasie i ustawiane w dowolnej kolejności według życzenia klienta.

Ribot to sprzęt o nieograniczonych wręcz możliwościach, nie mających sobie równych na rynku, zdolny zaspokoić wymagania nawet zakładów przemysłowych w produkcji testowych, niewielkich partii produktu np.: w zakładach masarskich, zakładach przetwórstwa owoców jako serce każdej salki technologicznej.

Maszyny do lodów.jpg

Maszyny i urządzenia w cukierni i lodziarni

Pasteryzatory do lodów o pojemnościach od 30 do 180 litrów.

Lodziarnie, producenci lodów rzemieślniczych to miejsca w których do produkcji własnej, zdrowej oraz zgodnej z wymogami mieszanki niezbędny jest właśnie wysokiej jakości pasteryzator sterowany w przejrzysty i intuicyjny sposób.

• Pionowe frezery model Practica i EcoGel VBF, chłodzone wodą lub powietrzem o wydajności od 25 do 160 litrów na godzinę,

• Poziome frezery model HBF chłodzone wodą o wydajności od 70 do 100 litrów na godzinę,
• Do produkcji kremów model CremaGel o wydajnościach o 1 do 20 kg na cykl.

Za pomocą tych urządzeń można wykonać wiele nadzień i kremów wykorzystywanych w cukiernictwie np.: crème anglaise, krem maślany, krem bavarian, dżem owocowy, sos owocowy, sos nocella, mus, lukier, panna cotta, zabaione, krem kataloński, pudding, sos karmelowy, żelatyna, ptasie mleczko itp.

Maszyny cukiernicze