One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.

TELME
combigel telme

combigel telme
Produkcja wyrobów cukierniczych
Urządzenie cukiernicze do lodów i wyrobów cukierniczych

combigel telme
Combigel w cukierni
Urządzenia cukiernicze do produkcji lodów

COMBIGEL 8 umożliwia produkcję mieszanek zawierających kawałki owoców, czekoladę, i suszone owoce.
Dwa niezależne cylindry umożliwiają jednoczesne lub kolejne cykle produkcyjne.
Pasteryzator + frezer COMBIGEL 8 produkcji TELME to urządzenie wysokiej jakości, które w jednym cylindrze miesza i podgrzewa pasteryzowaną mieszankę, a w drugim cylindrze równocześnie frezuje i zamraża mieszankę lodową.
Ogrzewanie pośrednie, gwarantujące zachowanie właściwości organoleptycznych produktów odbywa się za pomocą ciekłego nośnika cieplnego.
Urządzenie umożliwia produkcję wysokiej jakości lodów przy użyciu gorących mieszanek oraz umożliwia też produkcję sorbetów i granitów.
Combigel 3 - 8 ; 3 - 8 A Telme
Dane techniczne : Combigel 3 A Pastogel 8A
-
Wymiary: 450x740x1050 mm 530x770x1150 mm
-
Moc: 5,6 kW 10 kW
-
Napięcie: 380 V 380 V
-
Pojemność bojlera: 4 litry 8 litrów
-
Waga: 165 kg 285 kg
-
Temp min. -15 C -15 C
-
Temp maks. 99 C 99 C
-
Materiał : Stal kwasoodporna Stal kwasoodporna
-
Wyświetlacz: LCD LCD

combigel telme
Combigel w cukierni

Miesza i blenduje : z regulowaną szybkością wszystkie składniki: mleko, krem, mleko w proszku, mąkę, owoce, cukier, dekstrozę, jajka, emulgatory, stabilizatory,
Podgrzewanie i dezynfekcja : topienie tłuszczy, czekolady oraz eliminacja bakterii chorobotwórczych
Schładza i pasteryzuje: kompletna pasteryzacja chroni przed wzrostem szczątkowych bakterii i utrzymuje produkt w otrzymanej temperaturze według wymagań.
Zamraża mieszankę podczas wprowadzania powietrza do lodów. Jednolita obróbka mechaniczna i termiczna pozwala na wytworzenie dobrych, kremowych lodów.
Optymalną ekstrakcję uzyskuje się poprzez odwrócenie kierunku obrotów mieszadeł i podwójne zwiększenie ich prędkości.
Szybki wyrzut gotowych lodów do natychmiastowej sprzedaży
combigel telme
