PACKINT

PRODUKCJA CZEKOLADY

BEAN TO BAR

CZEKOLADA

Produkcja czekolady Bean to Bar od ziarna do czekolady

Linie do produkcji czekolady od 30 kg do 1200 kg/h

Ziarno kakaowca.jpg
Packint_Młyn_kulowy_easy_konsza.JPG

Produkcja czekolady

Produkcja własnej czekolady to kontrola wszystkich procesów  produkcji zaczynając od doboru ziaren kakaowca. Niepowtarzalny smak, doskonała jakość, możliwość wzbogacania produkcji własnymi komponentami.

Produkcja Bean to bar rozpoczyna się od selekcji ziaren kakaowca, poprzez prażenie, śrutowanie, mielenie, rafinację, konszowanie dochodząc do temperowanie czekolady i produkcji tabliczek czekoladowych, pralin, czekoladek, czekolady, kończąc na pakowaniu.

W czasie produkcji głównymi etapami mającymi wpływ na końcowy smak, zapach, aromat, jakość końcowego wyrobu – jest prażenie ziaren i konszowanie.

Kompletna linia do produkcji czekolady od ziarna kakaowca:

1. Destoner - selekcja i oczyszczanie ziarna

2. Przesiewacz ziarna

3. Roaster  prażenie ziaren

4. Pre-refiner

5. Winnower

6. Młyn kulowy niskiej prędkości - 10/30/50/100/150/250 kg

7. Konsza - pojemność dostosowana do wydajności linii

8. Prasa do produkcji tłuszczu kakaowego ( masła kakaowego )

9. Temperówki do czekolady

10. Produkcja czekolad, pralin....itp

PACKINT

PRODUKCJA CZEKOLADY

Maszyny i urządzenia do produkcji czekolady. Jesteśmy od ponad 40 lat na rynkach całego świata. Packint czekoladowe technologie

Packint maszyny do produkcji czekolady.j

PRODUKCJA CZEKOLADY

        © 2030 BMC Polska

BMC Polska G.K

02-467 Warszawa

ul. Stawy 5

woj. mazowieckie

NIP 5223154151

+48 22 571 80 77

+48 506 691 996

+48 571 415 484

+48 791 674 918

marketing@bmcpolska.pl