Packint logo.png

PRODUKCJA CZEKOLADY

  • Produkcja czekolady Bean to Bar
  • Młyny kulowe
  • Konsze 
  • Piece do prażenia ziaren kakowca
  • Zbiorniki od 150 litrów
  • Prasa do masła kakaowego

BEAN TO BAR

PRODUKCJA CZEKOLADY

Produkcja czekolady Bean to Bar od ziarna do czekolady od 50 kg na godzinę

Linie do produkcji czekolady od 50 kg do 1200 kg/h

Ziarno kakaowca.jpg
Produkcja czekolady

Produkcja czekolady

Produkcja własnej czekolady to kontrola wszystkich procesów  produkcji zaczynając od doboru ziaren kakaowca. Niepowtarzalny smak, doskonała jakość, możliwość wzbogacania produkcji własnymi komponentami.

Produkcja Bean to bar rozpoczyna się od selekcji ziaren kakaowca, poprzez prażenie, śrutowanie, mielenie, rafinację, konszowanie dochodząc do temperowanie czekolady i produkcji tabliczek czekoladowych, pralin, czekoladek, czekolady, kończąc na pakowaniu.

W czasie produkcji głównymi etapami mającymi wpływ na końcowy smak, zapach, aromat, jakość końcowego wyrobu – jest prażenie ziaren i konszowanie.

Kompletna linia do produkcji czekolady od ziarna kakaowca:

1. Destoner - selekcja i oczyszczanie ziarna

2. Przesiewacz ziarna

3. Roaster  prażenie ziaren

4. Pre-refiner

5. Winnower

6. Młyn kulowy niskiej prędkości - 10/30/50/100/150/250 kg

7. Konsza - pojemność dostosowana do wydajności linii

8. Prasa do produkcji tłuszczu kakaowego ( masła kakaowego )

9. Temperówki do czekolady

10. Produkcja czekolad, pralin....itp